din motive pecuniare , in 2013-2014 am acumulat restante la intretinere pe care am inceput sa le platesc incepand din luna octombrie 2014; restantele sunt conform listelor afisate lunar : cote de intretinere lunare , fd de rulment , fond de reparatii, penalitati furnizori, penalitati asociatie .In luna octombrie 2014 am vorbit si apoi am solicitat scris, ca intai sa-mi fie acoperite cotele de intretinere(pentru a nu mi se mai calcula penalitati ) , urmand sa achitat si restul dupa acoperirea cotelor restante ; cererea mi-a fost aprobata de presedinta asociatiei; prima luna am platit numerar si mi s-a scris pe chitanta exact cum am cerut ,iar urmatoarele plati le-am facut prin virament bancar specificand exact cotele lunare pe care solicit sa le achit ; constat ca in listele de intretinere ,au fost acoperite altfel platile mele ,si documentele primare (chitante si ordin de plata ) nu sunt operate conform a ceea ce scrie pe ele in contabilitate ..practic ,documentele pe care le -am ordonat nu au nicio valoare ? este corect, ce pot face?
Daca v-ati inteles atat de bine cu presedinta dv. (lucru rar intalnit prin asociatiile patriei) de ce nu stati de vorba cu ea si vedeti ce va spune.
Noi aici nu va putem lamuri deoarece tine de procedura de incasare din asociatia dv.
Ca sa va dau un exemplu elocvent, in alte asociatii nu se invoiesc presedintii sa incaseze mai intai cotele si apoi penalitatile nici in ruptul capului si atunci restantierul plateste in paralel cote si penalizari deopotriva.
Este adevarat ca in Codul Civil se prevede ca debitorul poate alege ce vrea sa plateasca dintr-o datorie, dar uneori nu se tine cont de aceasta optiune.
Asa ca luati legatura cu presedinta si cercetati problema. Poate s-a uitat conventia, poate s-o fi gresit....
ce mi se pare total incorect este faptul ca in contabilitate toate inregistraile trebuie sa reflecte documentele primare ...regula asta nu trebuie sa se aplie si la asociatiile de proprietari ?
Chitanta intretinere
Florans
Administratorul unui bloc are dreptul sa emita o chitanta pentru plata intretinerii, pe care este mentionat \'restanta intretinere\', iar in contabilitate sa ... (vezi toată discuția)