avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 815 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Masina dusa in service pentru aer conditionat si ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Masina dusa in service pentru aer conditionat si distrusa de angajatul acestuia

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu un raspun la problema mea.
Am fost zilele trecute intr-un service sa rezolv o problema cu aerul conditionat (trebuia sa-i pun freon). Dupa ce au montat aparatul si au completat cu freon, angajatul de la service s-a urcat la volan si a inceput sa tureze motorul foarte tare. La un moment dat a inceput sa iasa fum de la motor si i-am facut semn disperat sa opreasca motorul.
Dupa ce s-au strans toti angajatii sa constate daunele si de ce s-a intamplat asta am primit verdictul. Fulia a distrus cureaua de accesorii si datorita faptului ca s-a incins foarte tare a topit efectiv tot ce era in jur. Asa ca, mi-au spus ca, trebuie sa inlocuiesc tot ce a fost distrus, la care se adauga si mana de lucru
Trebuie sa inlocuiesc fulia, distributia ( pe care am schimbat-o anul trecut) si alte cateva piese care s-au distrus.
Am cateva intrebari:
De ce trebuia sa tureze motorul asa de tare?.
De ce trebuie sa platesc eu reparatiile avand in vedere ca s-a intamplat la ei in service?
Care este procedura in astfel de situatii?
Ei nu au nici o responsabilitate in astfel de situatii?.
Adica poti sa lasi masina intr-un servici si sa te duci sa o ridici scrum de acola si sa-ti spuna ca trebuie sa o repari pe banii tai ca ei nu au nici o vina si ca " trebuie sa fiu multumit ca nu s-a intamplat pe drum ca puteam sa i-au foc" si ca" bine ca s-a intamplat la ei acola cand masina era pe loc".
VA MULTUMESC PENTRU RASPUNS.
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 21:09, 24 Mai 2015
Printre meseriasi exista o apreciere , fara justifcare tehnica ,ca "turarea motorului" aduce motorul la parametrii maximi intr-un timp mai scurt decat mersul la relanti
Cand ati introdus bunul mobil vi s-a intocmit document cu starea masinii si operatiile care urmeaza sa fie executate?
Nu acceptati sa executati dvs reparatia
Realizati expertiza tehnica
Contactati un avocat,formulati o notificare catre service-ul respectiv,apelati la un alt service pentru constatarea daunelor si eliberarea unei dovezi,atasati documente din care sa rezulte inlocuirea distributiei anul trecut,aveti sanse mari de castig trebuie formulata o actiune in raspundere civila delictuala.Succes.(depinde si de costurile necesare reparatiei daca este vorba de cateva sute de lei este posibil sa nu merite deranjul)
Este vorba despre un service de "cartier" sau de unul mai serios? Adica este autorizat sau nu de RAR?
Pentru repararea masinii puteti alege calea amiabila si apoi instanta de judecata.
Pe cale amiabila solicitati aducerea masinii la starea de functionare anterioara intrarii in service cu prezentarea pasilor pe care ii veti urma ulterior refuzului, respectiv, instanta de judecata si sesizarea RAR. In oricare dintre situatii veti castiga.
Este vorba de un service foarte cunoscut si pana azi credeam ca este destul de serios.
In acest caz inseamna ca v-au facut nota de receptie la intrarea in service in care trebuie sa inregistreze starii masinii inainte de interventie.

Pe langa caile enumerate anterior mai aveti la indemana si o sesizare la ANPC in cazul in care nu rezolvati intai pe cale amiabila.
[ link extern ] /

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara,in urma cu o luna am cumpărat o mașina de la un ... bocanceag@gmail.com bocanceag@gmail.com Buna seara,in urma cu o luna am cumpărat o mașina de la un dealer auto,dupa 1 luna de zile mașina s-a defectat,de vina ar fi motorul, piston topit,bucati ... (vezi toată discuția)
Plangere penala inselaciune auto Saimir Saimir Buna ziua, Am cumparat in urma cu o saptamana [editat]un autoturism, la care mi s-a spus din partea vanzatorului ca masina nu are probleme tehnice, sau ... (vezi toată discuția)
Cumparare masina cu motor defect, fara ca vanzatorul sa imi comunice acest lucru fitcros fitcros Cumparare masina cu motor defect Am cumparat in vara anului trecut o masina de pe OLX cu motor defect, fara ca vanzatorul sa imi comunice acest lucru. Masina ... (vezi toată discuția)