avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1515 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Neplata salariu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Neplata salariu

Buna ziua.
As vrea sa stiu cum se procedeaza conform legii cu plata salariului catre angajatul care si-a dat demisia si inca mai are zile de concediu pentru anul in curs. data rezilierii contractului ar fi 15.05.... si ar mai avea 12 zile de concediu de odihna.
am inteles din alte surse ca ar trebui sa se faca plata salariului in data stabilita pentru salariu iar acesta ar include si suma pentru zilele de concediu ramase.

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:18, 24 Mai 2015
Legea prevede ca salariul se plateste la data stabilita in contractul individual de munca, in contractul colectiv de munca aplicabil sau in regulamentul intern, dupa caz.

Legea nu face distinctie in ceea ce priveste plata salariului in cazul incetarii raportului de munca...prin urmare, angajatorul este indreptatit sa va plateasca drepturile salariale aferente pana la data incetarii c.i.m. la data stabilita in c.i.m. pentru plata salariului.

Tot la aceasta data va trebui sa va achite si compensarea in bani a zilelor de CO neefectuate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie limita de varsta Daliborka Daliborka Buna seara in cazul unei angajate care a intrat la pensie limita de varsta cu data de 18.01.18, a lucrat in invatamant ; in perioada iunie 2016-17.01.18 a ... (vezi toată discuția)
Drepturi banesti dupa demisie breman breman Am lucrat la o firma un an si jumatate. In cursul lunii octombrie a acestui am am demisionat. Pana in luna octombrie am avut 10 zile de concediu de ... (vezi toată discuția)
Pot sa solicit plata zilelor de concediu de odihna suplimentare ca si persoana cu dizabilitati? Melinda_Sz Melinda_Sz Maine urmeaza sa fac lichiderea la locul de munca si abia acum am aflat ca aveam dreptul la minim 3 zile de concediu de odihna suplimentar ca si persoana cu ... (vezi toată discuția)