avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Info personal - pensie de intretinere ex-sot dupa ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Info personal - pensie de intretinere ex-sot dupa divort

Buna Ziua,
Va explic in mare care este situatia pentru ca, efectiv nu stiu cum sa ies din impas. Sant casatorit de 33 de ani, stau in gospodaria sotiei. Cat au trait socrii,am indurat multe,pentru ca ei nu erau de acord cu casatoria ficei lor,cu subsemnatul.
Au rezultat din casnicie 2 copii(fata si baiat). Fata este casatorita(33 ani),baiatul nu(31 ani). Feciorul sta cu noi, nu este comunicativ, cu mine,sare la scandal, are pretentii ca eu sa-i muncesc "puternic" in gospodarie,sotia il sustine.
Sant pensionat ptr.limita de varsta(61 ani-1341lei pensia), baiatul este calificat dulgher si munceste cu o echipa la "negru".Iarna nu are bani, il intretinem.Sotia ma jigneste continuu, in mod vulgar, cu voe tare si aud vecinii. Ma simt f.jenat.Sotia nu are pensie, o intretin eu. Ma bate gandul sa plec din casa pe care am facut-o amandoi, dar sant constient de faptul ca nu are mijloace de subzistenta.
Daca intentez actiune de divort, ma poate obliga legea sa-i dau o parte din pensie? Eu nu am pretentie la nimic din gospodarie, haine si acte.
Va multumesc.#-o
Cel mai recent răspuns: stanescuvion , utilizator 15:53, 28 Mai 2015
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aveti dreptate, este vorba despre prestatia compensatorie, userul era interesat daca ar putea fi obligat sa plateasca ceva dupa divort, mi se parea normal sa stie si de existenta acestei prestatii compensatorii la care eu in mod gresit i-am spus pensie intretinere.
Multumesc,casa in care locuim amandoi este facuta impreuna.Casa batraneasca este mostenire.Dupa decesul socrilor, am convenit cu sotia ca sa treaca totul pe numele ei.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aveti dreptul la 1/2 din casa facuta impreuna. Chiar daca ati convenit sa treceti totul pe numele sotiei, inclusiv casa facuta impreuna, puteti dovedi ca ati contribuit la construirea casei si la imbunatatirile aduse dupa trecerea acesteia pe numele sotiei. In consecinta, tot aveti dreptul la o cota parte.
Multumesc mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort janinabode janinabode buna.sunt intr-o situatie destul de penibila dupa o casnicie de 20,in care sotul s-a ocupat cu jocurile de noroc si nu a contribuit financiar in familie,am ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere pentru fosta sotie Mari44 Mari44 Buna ziua! am 45 ani am fost casatorita legitim 29 aniam divortat anul acesta in luna martie am primit hotararea judecatoreasca nu am avut un loc de munca ... (vezi toată discuția)
Despre divort Oti Tota Oti Tota Buna ziua sant casatorit de 7 ani si locuiam in casa la soacra mea ,sotia mea vrea sa divorteze de mine ,eu nu mi-am facut domiciliu la soacra mea unde stateam ... (vezi toată discuția)