avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie, limitare program vizitare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie, limitare program vizitare

1. Am divortat in decembrie anul trecut, de comun acord, dar acum nu mai sunt de acord cu timpul petrecut de minor cu tatal, parandu-mi-se prea mult: adica imi cere copilul exact atatea zile cate sta la mine sa stea si la el. Pot face ceva legal in acest sens?
2. O alta problema este legata de moralitate: faptul ca tatal este in perioada in care incearca sa cunoasca o femeie, sa lege o relatie. insa pe fiecare dintre cele ajunse in viata lui, el le-a bagat si in viata copilului, facandu-le cunostinta cu ele, punand-o sa vorbeasca la telefon cu ele, plimbari, parc. Intrebarea mea este: exista vreo lege prin care sa-l impiedic si sa inteleaga ca moral nu este in regula?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Honey32 , utilizator 10:57, 17 Aprilie 2018
Nu vreau sa apelez la Instanta, dar pentru mine vreau sa stiu, daca legal exista vreun program fix in care tatal poate vedea copilul. Poate asa voi reusi sa ma fac inteleasa, cand sunt amenintata cu tribunalul, ca sunt chiar mai mult decat binevoitoare cu acest program, tocmai pentru ca-mi iubesc enorm de mult copilul si nu vreau sa-l vad ca sufera, ci ca-l crestem cu cat de multa dragoste putem. dar nici nu pot mereu, la fiecare discutie, sa ne ciondanim pe copil.
Legat de comportamentul tatalui... eu nu vad normal , daca tatal va cunoaste 50 femei, pana va ramane la o relatie serioasa, la varsta fetitei noastre, dar de fapt pentru orice copil, fiecare femeie sa faca cunoastinta cu fetita noastra, fiecare femeie sa iasa in parc cu fetita noastra, si mereu sa fie alta si alta. As dori sa va intreb, unde este moralitatea unui parinte in acest caz, cand fetita vede ca tatal ei, care de abia a divortat de mama, este mereu cu alta si alta. Da, a ajuns sa-mi povesteasca ca se pupa cu ele , etc. Este un copil care s-a maturizat f mult, care intelege f mult si care sufera si nu intelege ce se intampla cu atatea femei in viata tatalui ei. L-am rugat, cand va hotara el care femeie va ramane in viata lui definitiv, aceea sa ramana si s-o bage in viata fetei, aceea sa fie cea care sa poata s-o creasca si s-o iubeasca cat va fi la ei. Mi-as dori din tot sufletul. dar ca mama, nu mi se pare normal , logic, si mai ales moral, o astefel de atitudine si purtare.
Sunt total dezamagita ca cineva imi poate da un astfel de raspuns referitor la comportamentul unui tata, care este acum labil sufleteste. As dori sa intreb, daca d-voastra ati fi divortat de sotie si ea ca mama, s-ar intalni cu copilul d-voastra si mereu cu alt barbat, ca tata, credeti ca vi s-ar parea moral si normal pentru un copil, pentru ce intelege si educatia care reiese din aceste comportari? Sa mi se planga copilul de neatentia tatalui, de purtari urate a acestor femei? dar ce explicatia ati da ca tata, daca copilul d-voastra v-ar intreba azi..tati, cine este femeia aceasta? peste o saptamana...tati, dar femeia aceasta cine este? Domnilor, daca intelegeti ca sunt o mama geloasa, va inselati amarnic. Sunt o femeie cu o relatie stabila, unde copilul meu este crescut, educat, dar care a cunoscut in viata ei, din partea mea ca mama, un singur barbat. Sunt dezamagita ca mi se pun astfel de intrebari, oare in ziua de azi nu mai exista moralitatea, educatia care trebuie sa le-o dam copiilor nostri?
Incercati sa va raspundeti la urmatoarele intrebari:
1.ati spus "ajunge copilul sa stea la el mai mult ca la mine. Asa ceva nu pot accepta" De ce nu puteti accepta asa ceva? In ce fel ii dauneaza copilului? (eu pot sa-mi dau cu parerea, dar nu va cunosc nici pe dvs, nici fetita si nici tatal ... deci toate scenariile mele sunt fix apa de ploaie pe langa realitate)
2. este fetita dvs in pericol (fizic sau psihic)? Puteti contabalansa in vre-un fel pericolul la care este expusa (daca exista un astfel de pericol)?

Cum spuneam, eu (si oricine de aici de pe forum) pot imagina multe scenarii in care fiica dvs este foarte ok sau foarte rau, dar realitatea dvs este una singura. Pare ca aveti nevoie mai mult de consiliere psihologica de specialitate pediatrica decat de consiliere juridica.
Ideea e ca tatal fetitei dvs este cine este si nu puteti sa-l schimbati, ce puteti sa schimbati este felul in care se raporteaza fiica dvs la comportamentul lui.

Strict la subiect: nu, nu exista o lege care sa reglementeze durata vizitelor, pentru ca fiecare situatie este unica si trebuie judecata separat. Faptul ca locuieste la dvs si nu la tata este un amanunt, copilul ar trebui sa petreaca timp cu ambii parinti, preferabil in mod egal calitativ daca nu se poate cantitativ.
Ultima modificare: Luni, 25 Mai 2015
mirebire, utilizator
Faptul că aveți un partener stabil nu vă face o mamă bună, sau mai bună, așa cum faptul că tatăl nu are o relație stabilă nu-l face nici labil și nici un tată mai puțin bun.

Nu sunt aici să vă judec. dar felul în care vă descrieți fostul soț și încăpățanarea cu care vreți să tăiați din drepturile minorului de a-și vizita tatăl denotă oarece probleme încă nerezolvate.

Părinții au fix aceleași drepturi față de copil, deoarece acesta este interesul superior al minorului, să petreacă timp deopotrivă cu ambii părinți.

Motivele invocate de dumneavoastră sunt doar motivele dvs, nu ale copilului.
Nu am spus ca vreau sa tai din drepturile tatalui, ar insemna sa tai din drepturile copilului meu. Doar la aceste discutii interminabile, as fi vrut sa-i arat, ca... chiar si daca ma va da in judecata, nu va face decat sa piarda. M-as mira ca Instanta, sa-i ofere tot atat timp cat ii ofer eu sa petreaca cu fata.
Si daca d-voastra considerati, ca eu ca mama, care stau in aceeasi casa cu un barbat, unde impartim bucuriile si supararile, unde crestem impreuna acest copil, atat cat este la noi, este in aceeasi masura echitabil moral si sufleteste, cu viata tatalui care are tot alta femeie in viata lui si cu fiecare incearca sa faca si fetitei cunostinta, bagand-o in viata ei, inseamna ca eu chiar nu mai stiu ce inseamna moralitate. Culmea este ca nu am spus ca este un tata mai putin bun, ci ca nu mi se pare moral ca fata sa cunoasca atatea femei cat va cunoaste el.
Eu am cerut cateva informatii, pentru ca in aceste divergente de discutii sa-i pot arata ca programul lui este foarte diversificat si de cate ori a vrut el. dar si eu m-am saturat ca niciodata sa nu-i fie de ajuns, si sa fiu amenintata cu Instanta.

Alte discuții în legătură

Domiciliu minor- program de vizita mioara2012 mioara2012 Buna ziua! Am hotarare definitiva cu privire la domiciliul fetitei mele. Tatal nu a cerut un program pt. vizite. Are voie in aceste conditii sa o ia de la ... (vezi toată discuția)
Probleme legate de custodie AndryFlr AndryFlr Buna ziua, Va scriu aici din partea unui prieten de familie care a ajuns efectiv la capatul puterilor si are nevoie de ajutor, pentru binele fetitei lui. A ... (vezi toată discuția)
Dreptul de vizita la copil pup_me pup_me Buna ziua , as avea o rugaminte daca ati putea sa ma sfatuiti ce sa fac in urmatorul caz : fratele meu are o fetita de 5 ani , este recunoscuta de ... (vezi toată discuția)