avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie, limitare program vizitare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie, limitare program vizitare

1. Am divortat in decembrie anul trecut, de comun acord, dar acum nu mai sunt de acord cu timpul petrecut de minor cu tatal, parandu-mi-se prea mult: adica imi cere copilul exact atatea zile cate sta la mine sa stea si la el. Pot face ceva legal in acest sens?
2. O alta problema este legata de moralitate: faptul ca tatal este in perioada in care incearca sa cunoasca o femeie, sa lege o relatie. insa pe fiecare dintre cele ajunse in viata lui, el le-a bagat si in viata copilului, facandu-le cunostinta cu ele, punand-o sa vorbeasca la telefon cu ele, plimbari, parc. Intrebarea mea este: exista vreo lege prin care sa-l impiedic si sa inteleaga ca moral nu este in regula?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Honey32 , utilizator 10:57, 17 Aprilie 2018
Si daca motivele invocate sunt ale mele si nu ale copilului meu...pai ma gandesc ca atunci cand am decis sa fiu mama, am decis sa vad ce este mai bine pentru copilul meu, sa fiu un om drept, sa ii dau o educatie, s-o urmaresc ca va creste intr-un mediu cu dragoste si moralitate si probabil , ca are doar 4 ani si jumatate, sa pot decide ce este mai bine pentru ea. Scuzati-ma ca nu pot intreba copilul, care ar fi motivele ei....dar, atat cat programul tatalui este ca si timp considerabil destul sa-si vada fata,cantitativ egal cu timpul meu cu fata, atata timp cat nu i-am interzis niciodata nimic, atata timp cat nu sunt absurda sa stiu si sa inteleg, ca in viata fetei mele, va intra si alta femeie, care ii va fi nu pot spune mama, ca mama este una singura, dar o femeie care o va iubi si o va creste, oare nu inteleg de ce sunt altfel inteleasa?
Re pet nu vreau sa tai din timpul lor impreuna, doar sa fiu pusa la curent cu anumite informatii care le-am cerut, pentru ca in caz ca ma va da vreodata in judecata, sa-i pot explica ca va pierde si ca a avut fata, la fel ca si mine.
Intre noi exista destul de multa comunicare pentru doi oameni divortati, doar ca singurele divergente sunt cand ia copilul sau cand il cere, iar a doua problema, pe care am incercat sa i-o explic cu frumosul, sunt femeile care nu intra doar in viata lui, ci si in ale fetitei noastre.
Chair nu inteleg de ce tot nu sunt inteleasa.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Eu v-am spus sa rezolvati amiabil.
Mergeti la mediator sa discutati indelung.
Doamna,
Daca imi permiteti o opinie personala, dvs spuneti ca aveti o comunicare buna cu tatal pe celelalte subiecte, in afara de durata in care dansul vrea sa stea cu fetita si ca domnul are cam multe relatii de care afla si fetita.
Se prea poate sa aveti dreptate si instanta sa nu-i dea un program de vizita la fel de generos ca dvs. Dar credeti-ma ca intelegerea dintre parinti face cat o mie de procese. Procesele in orice situatie dauneaza copilului in ultima instanta. Cititi topicurile de pe acest forum. Veti ramane ingrozita de ce probleme se plang unele mamici.
Puneti in balanta cat de tare va deranjeaza aceste doua sa le zicem comportamente ale tatalui cu deschiderea unui conflict pe diferite fronturi. Sa nu cumva sa sufere fetita mai tarziu.
Poate dvs ati fost mai norocoasa sa va gasiti un partener stabil mai repede. Mai aveti rabdare si cu dansul, timpul mai rezolva din probleme.
Multumesc tuturor pentru pareri, opinii, ajutor, intelegere!
Dragă Adina, dacă situaţia este aşa cum o descrieţi, pentru a evita discuţiile, dvs. cu fostul soţ puteţi să stabiliţi un program de locuinţă alternantă, adică un timp limitat la el, altul la dvs., după cum vă înţelegeţi.
În rest, ce este imoral nu este şi ilegal.

Alte discuții în legătură

Domiciliu minor- program de vizita mioara2012 mioara2012 Buna ziua! Am hotarare definitiva cu privire la domiciliul fetitei mele. Tatal nu a cerut un program pt. vizite. Are voie in aceste conditii sa o ia de la ... (vezi toată discuția)
Probleme legate de custodie AndryFlr AndryFlr Buna ziua, Va scriu aici din partea unui prieten de familie care a ajuns efectiv la capatul puterilor si are nevoie de ajutor, pentru binele fetitei lui. A ... (vezi toată discuția)
Dreptul de vizita la copil pup_me pup_me Buna ziua , as avea o rugaminte daca ati putea sa ma sfatuiti ce sa fac in urmatorul caz : fratele meu are o fetita de 5 ani , este recunoscuta de ... (vezi toată discuția)