avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere Cu Preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere Cu Preaviz

Buna ziua!
Am primit si eu concedierea conform art 65(1) din Codul Muncii, cu preaviz de 20 zile, pana pe 29.07.09.
Problema este ca, in 22.06.09 am primit o decizie de delegare pe o perioada de 29 zile delegare din Cluj in Bucuresti. Avand in vedere ca ulterior deciziei de delegare am primit concedierea, vreau sa-mi spuneti daca decizia de delegare se anuleaza sau nu.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:19, 1 Iulie 2009
Parerea mea este ca atat vreme cat in perioada de previz contractul de munca isi produce efecte, nu puteti considera ca dispozitia de delegare s-a anulat prin comunicarea preavizului. Cel mai bine este sa luati legatura cu conducerea pentru a clarifica eventual perioada exacta de delegare ( daca aceasta nu este identica cu durata preavizului).
In perioada preavizului, salariatii au dreptul sa absenteze patru ore pe zi de la programul unitatii, pentru a-si cauta un loc de munca, fara ca aceasta sa afecteze salariul si celelalte drepturi. Orele absentate se pot acorda prin cumul, in conditiile stabilite de angajator.
Decizia de delegare trebuie sa fie modificata numai pe perioada cat aveti dreptul sa mergeti la munca.

:oops: Interventie moderator
Nu mai adresati aceeasi întrebare pe mai multe sectiuni ale forumului si nu mai deschide acelasi topic de mai multe ori. In acest caz topic-urile si/sau raspunsurile in plus vor fi sterse de administratori sau moderatori, utilizatorul urmand a fi avertizat, iar ulterior, in caz de nerespectare a avertismentului, va fi banat temporar sau defintiv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere emisa de angajator mon8 mon8 Buna seara, Multumesc pentru raspuns. Daca nu semnez instiintarea de preaviz, aceasta intra in vigoare la data inmanarii? Cele trei articole 58 ... (vezi toată discuția)
Inscris autentic?!-decizie nula?! mirah mirah O decizie de concediere cu art.65cm trebuie sa contina conform art 74 alin d si lista tuturor locurilor de munca disponibile in unitate,mai ales ca inainte de ... (vezi toată discuția)
Somaj ContSters138896 ContSters138896 Buna ziua! Am lucrat de la 2006- pina 2009 1martie cu contrc. de munca 8-ore;de la 02 martie2009 am angajat o alta firma cu 4-ore pina acum.acum patronul ... (vezi toată discuția)