avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 678 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Probleme legate de mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Probleme legate de mostenire

Buna Ziua,

Va rog sa ma ajutati cu un sfat la o problema si anume :

Suntem 10 frati si avem doua imobile si printr-o intelegere vrem sa ne departajam acum cat parintii traiesc. Cum ar trebui sa procedam si ce acte ne-ar trebui ca sa intram cate 5 frati in posessia acestor locutine, adica cate 5 frati pe un imobil.

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Andreinajida , utilizator 15:35, 25 Mai 2015
NCC
Art. 956 - Actele juridice asupra moştenirii nedeschise
Dacă prin lege nu se prevede altfel, sunt lovite de nulitate absolută actele juridice având ca obiect drepturi eventuale asupra unei moşteniri nedeschise încă, precum actele prin care se acceptă moştenirea sau se renunţă la aceasta, înainte de deschiderea ei, ori actele prin care se înstrăinează sau se promite înstrăinarea unor drepturi care s-ar putea dobândi la deschiderea moştenirii.
Ultima modificare: Luni, 25 Mai 2015
legalmgm, utilizator
~ Conținut șters la cerere ~
Multumesc pentru sfaturi. Acuma am inteles ce trebuie facut.

O zi buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament doar cu martori flori54 flori54 Buna ziua! In familia mea s-au facut doua acte ,acasa, doar cu martori. Primul act prevede renuntarea la partea lui a unuia in favoarea celuilalt frate. Al ... (vezi toată discuția)
Cumparare drepturi succesorale Stoicadi Stoicadi Buna ziua, Linga curtea mea este un teren al carui [b]proprietar a murit in 2010[/b], nu s-a deschis succediunea. Unicul mostenitor, un frate de 89 ani ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament catre copil ADINABODESCU ADINABODESCU Buna ziua.Soacra mea a murit anul trecut. Socrul meu, impreuna cu sotul meu au mostenit apartamentul in care sta socrul meu. Eu am doi baieti, amandoi cu sotul ... (vezi toată discuția)