avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 383 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concedierea in cazul societatilor cu mai putin de 20 ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concedierea in cazul societatilor cu mai putin de 20 de angajati

Buna ziua,

Conform Codului Muncii:
"Prin concediere colectiva se intelege concedierea, intr-o perioada de 30 de zile calendaristice, din unul sau mai multe motive care nu tin de persoana salariatului, a unui numar de:a) cel putin 10 salariati, daca angajatorul care disponibilizeaza are incadrati mai mult de 20 de salariati si mai putin de 100 de salariati;"

In cazul unei societati comerciale cu 12 angajati, daca se doreste sa fie concediati 11 dintre acestia, aceasta este considerata concediere colectiva? (si corespunzator trebuie sa fie aplicate prevederile CM prevazute pentru astfel de concediere?).
Concedierea se face urmare restrangerii activitatii iar cel de-al 12-lea angajat este o doamna aflata in concediu de maternitate.

Va multumesc anticipat pentru raspuns!

Cu stima,
Sandu Gheorghe
Cel mai recent răspuns: sanghe2100 , utilizator 10:52, 26 Mai 2015
Deoarece aveti mai putin de 20 de salariati concedierea oricarui numar de salariati este concediere individuala.
O societate care are sub 20 de salariati si care ii concediaza pe toti nu intra sub incidenta prevederilor legale privind concedierea colectiva.
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cate persoane pot fi concediate fara sa fie concediere colectiva? ginutz_a ginutz_a Buna ziua! cate persoane pot fi concediate astfel incat sa nu fie considerata concediere colectiva daca firma are doar 11 angajati? (vezi toată discuția)
Concediere colectiva sau nu RAMONICI RAMONICI Va rog sa ma ajutati cu niste raspunsuri. Societatea la care lucrez este nevoita sa faca concedieri. Daca se vor concedia 9 angajati cu art 65 alin 1 si 5 ... (vezi toată discuția)
Concediere angajati caracostas caracostas Daca o firma are 36 angajati iar pe motive de dificultatie economice in luna nov.concediaza 9 dinre ei si dupa 31 zile calendaristice mai concediaza 9 , cum se ... (vezi toată discuția)