avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Zile libere la casatoria salariatului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Zile libere la casatoria salariatului

Buna dimineata, va rog sa-mi spuneti, daca in CCM si in Regulamentul intern este specificat ca salariatii au dreptul la 5 zile libere la "casatoria salariatului" , aceasta presupune casatorie civila sau casatorie religioasa.Sau este la latitudinea salariatului, sau a angjatorului? Si exista un termen pt.aceste 5 zile libere? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:38, 26 Mai 2015
legal, cea civila ar trebui sa conteze....dar daca angajatorul accepta pe cea religioasa.....
termenul ar trebui sa fie logic, imediat inaite sau dupa casatorie....,adica nu imi aduc aminte dupa 2 luni ca m-am casatorit si nu mi-am luat cele 5 zile, dar este parerea mea personala
Este lasata la latitudinea angajatorului , avand in vedere ca textul mentionat nu face vreo distinctie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu casatorie Neculaiesh Neculaiesh As vrea sa stiu daca este specificata perioada in care se pot lua cele 5 zile libere ptr. casatorie. Adica, daca nu sunt facute cununia civila si cea ... (vezi toată discuția)
Casatoria salariatului TimariuRodica TimariuRodica Buna seara , Daca un salariat se casatoreste pe data de 18.02.2012 conform contractului individual de munca , de la ce data i se iau in calcul cele 5 zile ... (vezi toată discuția)
Concediu casatorie Mr. Brightside Mr. Brightside Bun gasit! Am si eu o nelamurire. Din cate am auzit cand te casatoresti primesti 5 zile de concediu. Cand se acorda acestea? Cand trebuie instiintat ... (vezi toată discuția)