avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1775 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita

buna ziua
ma numesc cora si am o problema legata de un credit din 2003 in valoare de 1000 lei.este posibil dupa atatia ani sa ma execute silit.precizez ca instiintare am primit-o pentru prima data in anul 2014,ei au zis ca mi-au trimis instiintare din 2008 la o alta adresa fata din cea din C.I.,dar eu nu stiu de acest credit ca l-am facut. am intrebat la firma de recuperare de la ce banca este creditul, iar ei mi-au spus ca de la bank post.am mers la bank post si am intrebat ,banca mi-a comunicat ca nu am si nu am avut niciodata credit la ei.eu am cerut de la firma de recuperare sa imi trimita copii dupa dosarul presupusului credit.
va rog sa imi spuneti cum sa procedez legal sau daca chiar este credit facut de mine ma poate executa dupa atata timp.va multumesc
Cel mai recent răspuns: IMicro Bucuresti , Consilier juridic 11:02, 29 Mai 2015
Initial este mecesar sa clarificati daca creditul va apartine sau nu
Solicitati oficial unitatii respective sa elibereze document care sa ateste ca nu va aflati in evidente cu credit
Daca obtineti documentul de la unitatea bancara,notificati oficial firma de recuperare
Este probabil o țeapă sau o încercare de țeapă. Chiar și dacă ați fi semnat contractul de credit, dreptul lor de a vă executa silit este prescris. Timiteți-i la plimbare, nu au ce să vă facă.
Da, aveti dreptate.
Va referiti la art 705 NCPC.
Ultima modificare: Miercuri, 27 Mai 2015
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
la banca am fost si ei au spus ca nu am avut credit la ei
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Da, aveti dreptate.
Va referiti la art 705 NCPC.


Asta dacă nu aș fi căruțaș, ci profesionist al dreptului.
Ca cărutaș am cunoștință de art. 201 din Legea 71/2011, și știu că
Prescripțiile începute și neîmplinite la data intrării în vigoare a Codului civil sunt și rămân supuse dispozițiilor legale care le-au instituit.


Astfel că se aplică art. 3 Decretul 167/1958.

;)
Ultima modificare: Vineri, 29 Mai 2015
IMicro Bucuresti, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Notificari plata sau somatii! FLAVIA VLAD FLAVIA VLAD doresc sa stiu daca notificarile de plata sau somatiile de plata de la firmele de recuperare pot intrerupe termenul de trei ani de prescriptie exintiva? ... (vezi toată discuția)
Somatie ciudata! Steflipo Steflipo De curand am primit o \\"instiintare de plata\\" de la o firma Kruk privind un debit pe care l-as avea la o banca. Nestiind despre ce este vorba am sunat si ... (vezi toată discuția)
Prescrierea datoriilor BStefan61 BStefan61 Buna, am o datorie catre un IFN care era scadent in 2010, vreau sa stiu daca datoria respectiva se prescrie, din moment ce de atunci nu am primit nici o ... (vezi toată discuția)