avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 340 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Stocuri expirate
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Stocuri expirate

Buna ziua.
Am stocuri in balanta de 3 ani si fizic nu mai exista.
Firma neplatitoare de TVA de la infiintare si pana in prezent.
Cum pot scapa de stocuri?Ce inregistrari contabile ar trebui sa fac?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: inorog , utilizator 14:08, 26 Mai 2015
Instituiti o Comisie care sa analizeze situatia faptica prin inventarierea stocului de marfa; din listele de inventariere si din procesul-verbal privind rezultatele inventarierii trebuie sa reiasa situatia produselor respective (care sunt, cantitatea, pretul unitar si valoarea de achizitie, motivele pentru este necesara scoaterea lor din gestiune - deteriorare stocuri - propuneri pentru reglarea situatiei).
Faceti un P-V marfa expirata (perisabilitati), cf. Hotărârii Guvernului nr. 831 din 27 mai 2004 – publicata in MO nr. 522/10.06.2004.
Ultima modificare: Marți, 26 Mai 2015
legalmgm, utilizator
ok, dar din punct de vedere contabil este neductibila cheltuiala asa cred si se colecteaza TVA asupra valorii casate?Chiar daca nu sunt platitoare de TVA? Asta este dilema mea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stocuri balanta versus realitate ana & maria ana & maria stocuri in balanta neconforme cu realitatea! am facut inventarul si am diferenta mare intre sodul din balanta si realitatea inventariata, ce sa fac? (vezi toată discuția)
Stoc liliigretz liliigretz Buna ziua, Un magazin de haine are in stoc produse de acum 5 pana la10-12 ani, produse care nu au sansa de a mai fi vandute niciodata, parte din ele sun si ... (vezi toată discuția)
Despre contab. primara tornada20 tornada20 buna ziua eu sunt noua prin zona si am citit pe acest site cateva sfaturi utile, multumesc. As avea inca o intrebare, detin un fast food si as vrea sa puin ... (vezi toată discuția)