avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1187 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract de munca, 5 ore/zi
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract de munca, 5 ore/zi

Buna ziua,
Va rog mult sa ma ajutati si pe mine in ceea ce priveste angajarea a 2 vanzatoare intr-un magazin cu CIM, cu 5 ore/pe zi lucrate de catre fiecare din ele + sambata 5 ore/zi. Asta inseamna ca una din angajate va lucra o data la 2 saptamani si sambata - 5 ore/pe zi.
Intrebarea mea este daca este necesar repaosul de 2 zile consecutive, in cazul in care se va lucra si sambata cele 5 ore? Daca facem calculul, in 2 saptamani dintr-o luna vor fi 25 ore lucrate, iar in celelalte 2 - 30 ore/saptamana.
Este necesar acordarea sporului pentru cele 5 ore de sambata?

Va multumesc mult.


Cel mai recent răspuns: steluta79 , utilizator 09:57, 3 Iulie 2009
este obligatorie acordarea a doua zile libere consecutive saptamanal, precum si acordarea unui spor la salariu pentru acordarea zilelor de repaus saptamanal in alte zile decat sambata si duminica.
daca angajata dumneavoastra va lucra sambata, atunci va trebui sa ii acordati zi libera luni, astfel aveti 2 zile consecutive de repaus saptamanal: duminica si luni. De asemenea va trebui sa ii acordati si sporul la salariu.
Va multumesc mult pentru raspuns. M-au ajutat foarte mult raspunsurile dstra. Acum m-am lamurit.

Va doresc o zi buna,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Control de la i.t.m. - ore lucrate sambata liliua2008 liliua2008 Buna ziua! Va rog sa-mi raspundeti. Avem control de la ITM si totul e in regula. Ne-au spus ca nu dam doua zile libere consecutive conform Codului ... (vezi toată discuția)
Repaus saptamanal veterin veterin In fiecare sambata si duminica lucrez cate 4 ore. cum poate angajatorul sa imi dea 2 zile libere consecutive pe saptamana cu respectarea normei medii de 40 ... (vezi toată discuția)
Compensare ore suplimentare sorinnell sorinnell Buna ziua, De vreo doua luni firma la care lucrez nu ne mai plateste orele suplimentare. Pentru o zi lucrata in weekend primim 8 ore libere peste saptamana, ... (vezi toată discuția)