avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 942 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... proces minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

proces minor

am intentat un proces de stabilire a domiciliului unui minor.as vrea sa stiu daca la primul termen al procesului mai pot cere si incredintarea minorului?
Cel mai recent răspuns: anelia88 , utilizator 10:08, 28 Mai 2015
Aţi primit întâmpinarea pârâtului? La răspunsul la întâmpinarea pârâtului, puteţi face o precizare de acţiune, în care să cereţi şi autoritatea părintească, alături de stabilirea domiciliului minorului.
intampinarea nu am primit-o si nici primul termen nu este stabilit inca.in cazul in care paratul nu raspunde si nu primesc nicio intampinare, cand trebuie sa fac aceasta precizare? este sub forma de cerere ce poate fi anexata dosarului?
Sesizarea instanţei de judecată

SECŢIUNEA a 2-a
Cererea de chemare în judecată

Art. 204

Modificarea cererii de chemare în judecată

(1) Reclamantul poate să-şi modifice cererea şi să propună noi dovezi, sub sancţiunea decăderii, numai până la primul termen la care acesta este legal citat. În acest caz, instanţa dispune amânarea pricinii şi comunicarea cererii modificate pârâtului, în vederea formulării întâmpinării, care, sub sancţiunea decăderii, va fi depusă cu cel puţin 10 zile înaintea termenului fixat, urmând a fi cercetată de reclamant la dosarul cauzei.


Detalii: [ link extern ]
Incredintarea minorului nu o puteti cere intrucat legea s-a modificat si nu mai exista aceasta notiune juridica.

Acum se stabileste domiciliul minorului asa cum ati cerut bine in actiunea introductiva de instanta.

Daca va refereati la custodia exclusiva un astfel de proces este extrem de complicat si trebuie foarte bine analizat cazul mai inainte de a se deschide procesul.
multumesc pentru raspunsuri. inainte se incredinta copilul unui parinte spre crestere si educare.sa inteleg ca acum la cine se stabileste domiciliul devine automat responsabil pentru asa ceva, iar custodia exclusiva se rezuma doar la limitarea drepturilor?

Alte discuții în legătură

Conditii de calatorie cu minorul in afara tarii sweety_andreeutza sweety_andreeutza am decizia judecatoreasca definitiva si irevocabila,dar azi cand am vrut sa ii fac pasaport fiicei mele in varsta de 4 ani nu s-a putut,deoarece intr-un ... (vezi toată discuția)
Model intimpinare Ionutzzz7i88 Ionutzzz7i88 Ma poate ajuta cineva cu un model intimpinare cerere de chemare in judecata pentru incredintare minor? (vezi toată discuția)
Incredintare minor, pensie intretinere - procedura robix robix Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti care este procedura in fata primei instante in cazul cererilor avand ca obiect incredintare minor si pensie de intretinere, ... (vezi toată discuția)