avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 799 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Statistici expertize
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Statistici expertize

Buna ziua ,
Aș dori și eu dacă știe cineva un site sau daca are cineva detalii referitoare la expertizele contabile efectuate asupra asociațiilor de proprietari , fie ca sunt împotriva administratorilor , fie împotriva proprietarilor rău platnici , în principal am nevoie de statistici referitoare la aceste expertize, câte verdicte sunt favorabile proprietarilor, câte asociației sau alte statistici referitoare la aceste expertize. Am nevoie de aceste informații in vederea realizării lucrării de licența .
Vă mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: Mytro , utilizator 00:46, 28 Mai 2015
@ynocentta
Nu fiti atat de sigura.
CECAR vizeaza lucrarile executate de membrii sai.
Mytro a scris:

Aș dori și eu dacă știe cineva un site sau daca are cineva detalii referitoare la expertizele contabile efectuate asupra asociațiilor de proprietari , fie ca sunt împotriva administratorilor , fie împotriva proprietarilor rău platnici , în principal am nevoie de statistici referitoare la aceste expertize, câte verdicte sunt favorabile proprietarilor, câte asociației sau alte statistici referitoare la aceste expertize.

O scurta indreptare a problemei in diuscutie: experizele contabile nu sunt impotriva cuiva.
Expertiza contabila se face pentru a stabili realitatea si nici un expert nu pleaca la drum impotriva vreunui vrajmas.
1. Peste 90% din procesele in instanta sunt intebtate de asociatiile de proprieatri pentru a recupera debitele de la proprietarii restantieri. In aceste procese peste 50% dintre restantieri solicita expertiza contabila si instantele aproba cererea de expertiza in majoritatea cazurilor. Peste 90% din expertize stabilesc faptul ca sumele solicitate de asociatie sunt corecte sau foarte aproape de cele reale si doar in 9% din expertize se constata ca sumele soilicitate de asociatie sunt mult exagerate iar un 1% din cazuri expertiza arata ca paratul nu are nici o datorie.
In peste 90% din cazuri instanta accepta raportul expertului si ia hotararea in baza acestuia.
2. Mai putin de 10% din procesele in instanta sunt deschise de furnizori impotriva asociatiei de proprietari, de proprietari impotriva asociatiei, de proprietari impotriva unor persoane din conducerea asociatiei... Din acestea peste 50% sunt pierdute de asociatie mai ales in baza expertizelor prin care se constata ca asociatia nu a platit furnizorul, a repartizat gresit cheltuielile, cineva din asociatie a gresit ori a inselat...

Nota:
Cine nu crede in aceste statistici, este rugat sa numere expertizele, procesele, sa verifice si sa prezinte statistica proprie.

Ar fi interesant sa aflati daca Institul National de Statistica ar avea ceva...acum cativa ani nu aveau "cosul zilnic". Contactati-i telefonic, sunt deschisi. Oricum, cele doua parti nu sunt administratorul si rau-platnicul ci Asociatia si Popescu (restantier) dati si o tura la o judecatorie, puteti vedea in listele afisate la usa salilor de judecata cate procese sunt cu asociatlile, v-ar trebui si cateva sentinte din Ecris.
Sunt destul de dificile expertizele la asociatii, contabilitatea nu este realizata mereu de contabili cu studii de profil, nu sunt inregistrari, documente justificative, etc... Cititi Standardul Profesional 35, editia a IV-a (ultima) ca sa intelegeti care sunt exigentele profesiei de expert contabil. Statistica in acest domeniul nu are legatura cu realitatea, mai mult ca sigur este in favoarea asociatiilor.
Aveti dreptate referitor sa expertize nu au o "directie" , m-am exprimat eu gresit .

Va multumesc de asemenea si pentru informatiile oferite !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expert contabil specializat pe asociații de proprietari. gabriela constantinescu gabriela constantinescu Este posibil sa îmi trimită cineva pe adresa mea privată de e-mail, o lista cu Experți Contabili specializați pe Asociații de Proprietari , ... (vezi toată discuția)
Cenzor extern la asociatii de proprietari arhicoc arhicoc Conform Legii 230/2007: \"Daca dintre membrii asociatiei de proprietari nu se poate alege un cenzor sau comisia de cenzori, atunci adunarea generala a ... (vezi toată discuția)
Pot cere confruntarea cu expertul contabil judiciar dintr-un dosar penal în care m-am constituit parte civilă, știind că acesta a dat niște informații ilegale și false ? flory_mr flory_mr Eu sunt constituit Parte Civilă (vătămată) într-un dosar penal cu nr.2009/P/2014 intentat în Iunie 2014 de noua conducere a Asociației de Proprietari, ... (vezi toată discuția)