avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 663 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Defalcare / impartire rol agricol
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Defalcare / impartire rol agricol

Suntem doi frati mostenitori a catorva hectare de teren agricol. Succesiunea am facut-o cu niste ani in urma, dupa moartea mamei, singurul parinte. Rolul agricol este pe numele mamei si dorim sa-l defalcam intre frati, care locuim in orase diferite.
- Cine este forul/organul care are competenta aceasta? Primaria locala si-a declinat competenta.
- Cam ce acte ar fi necesare pentru defalcarea rolului?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: raser , utilizator 22:41, 31 Iulie 2015
La primărie, printr-o cerere solicitați radierea rolului agricol înscris pe numele mamei. Ar trebui să existe cerere tip sau se dă Declarație pe proprie răspundere că mama a murit, anexați certificatul de deces, și solicitați radierea rolului.
Apoi, cu o altă cerere sau cu Declarație cereți deschidere de rol agricol prezentând copii după actele de identitate, actele de proprietate-(care au rezultat în urma succesiunii,)
Numai PRIMĂRIA prin primar obiect de activitate și șinerea registrului agricol.
Revin cu unele precizari si va rog sa fiti amabili sa-mi mai oferiti unele lamuriri, daca se poate:
Noi, mostenitorii, eu si sora mea, detinem urmatoarele acte:
- certificatul de mostenitori incheiat la momentul actiunii succesorale, in care este mentionata suprafata de teren si cei doi mostenitori;
- titlul de proprietate, cu toata suprafata, pe numele mamei. Ea era proprietara, noi, copiii, nu figuram in el.
- certificatul de deces al mamei. Ea a fost singura proprietara, tatal a decedat cu multi ani in urma.

De la primarie ni s-a spus ca nu poate face radierea rolului agricol al mamei si defalcarea pe cei doi mostenitori, fara a avea facut partajul prin notariat. Am aflat ca partajul inseamna multe alte operatiuni care ne-au speriat prin taxele despre care ni s-a "povestit".

Intrebare: are dreptate primarul sau se poate, totusi, face defalcarea mai usor, asa cum mi-ati spus Dvs. mai sus, doar printr-o cerere insotita de actele doveditoare?

Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozitul pe teren Claudia F. Claudia F. Buna ziua ! Situatia mea se prezinta in felul urmator : In urma decesului mamei in 2002, a ramas o mostenire cuprinzand o suprafata de teren agricol ... (vezi toată discuția)
Intabulare teren padure Lazar_s Lazar_s Buna ziua, Socrul meu are cateva hectare de padure dar inca nu sunt pe numele lui pentru ca nu a facut partaj dupa parintii lui; zice ca sunt trecute pe el ... (vezi toată discuția)