Buna ziua!
De 2 ani jumate lucrez la o companie multinationala cu care am semnat un contract pe o perioada nedeterminata. In baza contractului beneficiez de un salar de baza si la alte venituri sunt mentionate comision din vanzari, al 13 lea si al 14 lea salariu.
In luna iunie trebuie sa ne vireze al 13-lea salariu, insa azi (cu o saptamana inainte de plata salariilor) am primit o informare conform careia nu vom mai primi decat jumatate din al 13 lea salar, cealalta jumatate urmand a fi platita esalonat timp de 6 luni. Problema este ca eu in luna iulie doresc sa parasesc compania si am intrebat daca imi pot vira tot salariul al 13-lea o data, avand in vedere ca am lucat ultimele 6 luni neintrerupt. Mi-au spus ca o sa mi se plateasca doar jumate din al 13 lea salar, partea esalonata nu mi se va mai plati. Doresc sa stiu daca au temei legal sa faca acest lucru.
Mi se pare abusiv, din moment ce pentru INTREG al 13-lea salar am lucrat prima jumatate din an. Urmand ca in a doua jumatate din an sa lucrez pentru al 14-lea salar.
Astept raspuns intr-un timp cat mai util.
Multumesc anticipat!
Buna ziua,
Depinde de formularea exacta din CIM ori CCM la nivel de unitate. Daca acordarea respectivei prime nu este supusa nici unei conditii, atunci sunt obligati sa o acorde intr-o singura transa la data prevazuta in contract.
Neplata drepturilor salariale va permite sa promovati o actiune in instanta, sa incercati o solutionare amiabila pe calea medierii, dar puteti sesiza si ITM-ul.
Bonus neacordat
raluka
lucrez la o companie multinationala ca reprezentant de vanzari. am un salariu fix, dar si comision acordat din 3l in 3 luni.nu mi-am mai primitr comisionul ... (vezi toată discuția)