Vecinul are datorii foarte mari la intretinere, este in proces cu asociatia de proprietari si refuza, fara motiv, sa semneze. Mi-a spus ca va semna dupa ce scapa de datorii. Mentionez ca pana acum nu am avut niciun conflict personal cu dansul, dar mi-a spus clar ca nu vrea sa semneze. Am semnaturi de la mai mult de jumatate dintre ceilalti locatari dar fara semnatura lui nu ma pot debransa.
Intrebarea mea este: Ce pot face in aceasta situatie? Care sunt caile legale pentru a-l determina sa semneze? Exista posibilitatea sa ma debransez fara acordul lui?
Instiintati-l pe vecinul datornic ca daca nu intelege sa isi dea acordul pe cale amiabila ii vor creste datoriile din cauza actiunii in instanta pe care o veti promova impotriva lui pentru "obligatia de a face".
Astfel va avea de platit pe langa datoriile la intretinere si pe cele ocazionate de cheltuielile de judecata si onorariul avocatului pe care il veti angaja.
Incercati sa va debransati fara semnatura vecinului. Unii au reusit fara a avea semnatura unor vecini pe motivul ca erau plecati in strainatate pe perioada lunga iar apartamentul era nelocuit sau avea in el chiriasi.