Buna ziua!Ajutati-ma va rog in legatura cu speta urmatoare!
Am facut o sesizare catre o institutie de control referitor la neregulile privind incadrarea ilegala a unei persoane.Controlul a avut loc in septembrie 2014,s-au stabilit o serie de ilegalitati si in noiembrie 2014 a fost introdusa o actiune in instanta impotriva institutiei,conducatorului institutiei si persoanei incadrate ilegal.Doresc sa mentionez ca inainte de controlul efectiv ,prima sesizare in legatura cu aceeasi neregula am facut-o in 2012,la care mi s-a raspuns ca vor face demersurile necesare,am mai facut si in 2013 pentru ca am vazut ca nu s-a intamplat nimic si de-abia in 2014 s-au prezentat sa controleze documentatia.
Recent,s-a pronuntat prima instanta in sensul ca :Admite excepţia tardivităţii. Respinge acţiunea ca tardivă.Eu acum nu cunosc cuprinsul cererii de chemare in instanta,a intampinarii dar ma gandesc de ce e tardiv.Legea 554/2004 art.11,alin3,spune in cazul actiunilor formulate de A.N.F.P.,termenul curge de la data cand s-a cunoscut existenta actului nelegal,fiin aplicabil in mod corespunzator prevede,alin.20.La alin 2 spune ca poti introduce si dupa cele sase luna dar nu mai mult de un an.Acum ma intreb unde intervine tardivitatea.
Cunoastearea existentei actului ca nelegal s-a facut dupa mine in momentul in care s-a deplasat la institutia noastra in control.Cunoasterea actului ca nelegal de catre a.n.f.p. nbu se face cand eu fac sesizarea pt ca eu nu am calitatea de a stabili ca e ilegal,dar A.N.F.P. stabileste in mod cert la data controlului.
Dupa toate astea ma intreb daca pot si in ce conditii pot face cerere de interventie...principala,...accesorie...? ce as putea face eu ca tert?
ar mai fi ceva:in cuprinsul legii 544/2004 am gasit ca actul atacat de A.N.F.P. ESTE SUSPENDAT DE DREPTANA LA SOLUTIONAREA CAUZEI.Ma intreb cine avea obligatia de a suspenda acest act..si daca nu s-a efectuat ce masuri trebuie luate?