Buna,
Sunt in concediu medical de 3 luni. Punctul de lucru unde am lucrat s-a inchis iar colegii mei au fost dati in somaj. Eu am fost in concediu postnatal (pana in luna martie inclusiv) iar de atunci sunt in concediu medical (aprilie - iunie).Firma are sediul in Bucuresti care inca nu a suspendat activitatea.Avand in vedere ca am ajuns la 90 de zile de concediu , intrebarile mele sunt:
1. am dreptul la somaj, in cazul in care nu mai am concediu medical sau firma isi suspenda activitatea;
2. daca mai i-au 1 luna concediu, ce se poate intampla?
Multumesc si astept un raspuns care sa ma lamureasca.
cu carte de munca sunt angajata din 01.08.2005 pana in prezent. Dar din 01.12.2008 am fost numai in concediu postnatal si prenatal iar apoi in medical. Pe cartea de munca nu am nici o intrerupere. Am lucrat la un singut angajator.
Da, puteti beneficia de indemnizatie de somaj (aveti stagiul cerut de lege) daca contractul inceteaza pentru motive neimputabile dvs. Daca depuneti doarul pentru acordarea indemnizatiei de somaj in termen de 30 de zile de la incetare, veti beneficia de indemnizatie cu ziua urmatoare incetarii CIM. Daca il depuneti dupa trecerea celor 30 de zile, veti beneficia de indemnizatie de somaj cu data depunerii dosarului pentru somaj.