avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1998 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... cine reprezinta o societate aflata in faliment
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

cine reprezinta o societate aflata in faliment

O societate aflata in faliment are un proces penal in care este parte vatamata si parte civila. Cine reprezinta societatea in proces si in baza carui articol de lege, administratorul special sau lichidatorul?
Cel mai recent răspuns: rrocambole , utilizator 16:53, 31 Mai 2015
Depinde de hotararile ce s-au pronuntat de catre Judecatorul sindic in cursul procedurii de cand s-a dispus intrarea in stare de insolventa.
De regula administrator special este reprezentantul, persoană fizică sau juridică, desemnat de adunarea generală a acţionarilor/asociaţilor debitorului să efectueze în numele şi pe seama acestuia actele de administrare necesare în perioadele de procedură.
Ultima modificare: Joi, 28 Mai 2015
legalmgm, utilizator
Dar dupa ce debitoarei i s-a ridicat dreptul de administrare?
S-a ridicat dreptul de administrare al fostului administrator si al fostelor organe de conducere de dinainte de intrarea in insolventa.
Dreptul de administrare s-a acordat, dupa caz, Lichidatorului sau Administratorului judiciar.
Comitetului Creditorilor preia rolul Adunarii Generale.
Ultima modificare: Duminică, 31 Mai 2015
legalmgm, utilizator
Deci rezulta ca dupa ridicarea dreptului la administrare, in procesul penal in care societatea este parte vatamata si civila, societatea va fi reprezentata de lichidator,
Ce se intampla daca procedura insolventei se inchide iar societatea este radiata inainte de solutionarea procesului penal?
Va reprezenta in continuare lichidatorul societatea pana la finalizarea procesului penal?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procesul penal in cazul unei societati aflate in faliment rrocambole rrocambole O societate comerciala aflata in faliment are un proces penal in care societatea este parte vatamata si parte civila. Lichidatorul, in temeiul art.174 din ... (vezi toată discuția)
Recuperare prejudiciu in urma procesului penal rrocambole rrocambole O societate comerciala aflata in faliment are un proces penal ( s-a inceput urmarirea penala a administratorului care a prejudiciat societatea ) in care ... (vezi toată discuția)
Reprezentant srl in insolventa utilizator1c utilizator1c Buna ziua , Am cateva nelamuriri daca ma puteti ajuta . In septembrie 2014 SRL-ul X , a depus plangere pentru intrare prin efractie si furt calificat ( ... (vezi toată discuția)