buna dimineata,
sunt o femeie divortata din 2004,la divort s-a stabilit ca fiul meu sa ramina in ingrijirea si custodia mea ,iar tatal lui sa ii plateasca o pensie lunara de 25% din salariul minim pe economie,si nu scrie nimic despre vizite.eu am permis ca in toti acesti ani ca fiul meu sa isi vada tatal,si acesta sa nu plateasca aproape niciodata pensia stabilita prin lege.Locuind in Spania ,in anul 2011 am deschis de aici,executarea sentintei,ulterior sa intimplat ceva si au arhivat dosarul,acum l-am redeschis,am cerut alt avocat,si trebuie sa imi achite pentru anii 2004-2011,suma de 2500€ cuantumul pensiei alimentare calculate conform legilor romanesti.Fostul meu sot aproape niciodata nu lucreza cu acte,nu tine bani in banca...,si este imposibil ca sa imi plateasca vreodata acesti bani,din martie ,anul in curs,fiul meu in virsta de 16 ani,a plecat sa locuiasca cu el,dar continuind sa fie in custodia mea,in iulie implineste 17 ani,dar nici de scoala nu se tine,face ce vrea el,nu imi spune nici unde locuieste,imi pare rau pentru el,pentru ca nu vrea sa ma asculte,eu mai am doua fetite,una de 3 ani ,si cealalta de 2 ani,asa ca nu pot sa il urmaresc pe el ,sper doar sa isi dea seama cu timpul de actele sale.
va multumesc anticipat!
Din pacate, nu mai puteti obtine acei bani. Pentru copil, e rau ca nu are o supraveghere si niste reguli mai clare, cu consecinte pentru faptele sale. Tot pentru copil, azi, datorati dv. o pensie de intretinere. Teoretic, cf. legii spaniole.
Cat despre datul de seama, daca se intampla, va fi destul de tarziu pentru el. E datoria parintilor sa se ocupe de copii, indiferent de numarul lor... poate e si vreun sentiment de abandon, lipsa de atentie, odata cu aparitia celor mici. Gelozia atinge la orice varsta, e normala. Si cand e adolescent, tot are nevoie de parintii lui.
Va doresc multa bafta!
Va inteleg perfect ,este foarte dureros ,timpul va regla totul din ceea ce se poate .Este mai important decit banii faptul ca un trebuie sa-i inchideti portile inspre dumneavoastra .Cine stie ,viata iti da multe lovituri si poate ii va parea rau daca un va fi foarte tirziu.