avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1259 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Cum refuz niste facturi, pentru servicii incomplete, ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Cum refuz niste facturi, pentru servicii incomplete, unui prestator care nu vrea nici sa intocmim proces verbal de receptie, conform contractului

Buna ziua,

Ma confrunt cu urmatoarea problema:

Conform unui contract, trebuia sa fiu beneficiarul unor servicii (punerea la dispozitie a unei infrastructuri), desfasurate in mai multe luni. La randul meu, am contractat alte servicii adaugate catre terti (lucru cunoscut, prin contract, prestatorului) bazandu-ma pe disponibilitatea infrastructurii contractate.

Prestatorul nu a respectat in totalitate cantitatea si calitatea serviciilor, mentionate explicit prin contract. Acest fapt a provocat nemultumirea beneficiarilor finali dar si mai multe activitati suplimentare (implicit si costuri neanticipate) pentru mine pentru a compensa o parte din consecinte.

Mai mult, in ciuda faptului ca prestatorul se obliga, prin contract, sa preceada emiterea facturilor lunare de intocmirea unor procese verbale de receptie a serviciilor acesta a refuzat acest lucru in mod sistematic, desi am facut mai multe apeluri in acest sens catre ei (email si adrese oficiale transmise prin registratura lor).

Mentionez ca:
- am platit integral si la timp primele facturi emise (chiar daca am reclamat cele de mai sus, dat fiindca eram dependent de ei in relatia cu tertii - fiind vorba de o campanie, nu aveam posibilitatea fizic sa schimb prestatorul)
- incepand cu penultima factura, le-am transmis ca refuz plata (pentru nerespectarea prevederilor contractuale, tehnice si formale) si ii invit la o discutie pentru reglarea situatiei, prin negocierea unei reduceri de valoare a ultimelor facuri.
- nu mi s-a raspuns la acest demers si in continuare, am primit si ultima factura, tot fara proces verbal de receptie.
- facturile mi-au fost transmise prin scrisoare recomandata.
- si pentru ultima factura am transmis o adresa de refuz de plata (in care am reiterat si refuzul penultimei facturi).

Va rog sa imi indicati ce ar mai trebui sa fac pentru a nu fi la randul meu in culpa (eventual penalitati de intarziere).

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: genaru , utilizator 15:19, 29 Mai 2015
Buna ziua,
Sper ca le-ati trimis recomandate cu confirmare de primire.
Daca nu , Formulati inca un refuz motivat si o invitatie la negociere si trimiteti-l recomandata cu confirmare de primire si continut declarat.
In acest fel sunteti legal exonerat de raspundere pana la negociere si ajungerea la un numitor comun.
Multumesc pentru raspuns!

Adresele de care vorbeam, le-am depus personal la registratura lor (si desigur, am pastrat copiile cu numarele de inregistrare).
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiune "obligatia de a face" utc utc As vrea sa deschid o actiune prin sa solicit obligatia debitorul de a inregistra facturile in contabilitate. Care este temeilul de drept? (vezi toată discuția)
Refuz primire factura coman cristina coman cristina sunt o sc si din anul 2009 am executat lucrari la o societate agricola(arat ,discuit, semanat...) care mi-a platit numai o parte din bani iar eu am facturat ... (vezi toată discuția)
Factura emisa in noiembrie 2012 prezentata la viza cfp in aprilie 2013? acky acky Buna ziua. Situatia esti urmatoarea: Contract de executie de lucrari publice incheiat in decembrie 2006. Durata contractului este de 3 luni (durata de ... (vezi toată discuția)