Conform unui contract, trebuia sa fiu beneficiarul unor servicii (punerea la dispozitie a unei infrastructuri), desfasurate in mai multe luni. La randul meu, am contractat alte servicii adaugate catre terti (lucru cunoscut, prin contract, prestatorului) bazandu-ma pe disponibilitatea infrastructurii contractate.
Prestatorul nu a respectat in totalitate cantitatea si calitatea serviciilor, mentionate explicit prin contract. Acest fapt a provocat nemultumirea beneficiarilor finali dar si mai multe activitati suplimentare (implicit si costuri neanticipate) pentru mine pentru a compensa o parte din consecinte.
Mai mult, in ciuda faptului ca prestatorul se obliga, prin contract, sa preceada emiterea facturilor lunare de intocmirea unor procese verbale de receptie a serviciilor acesta a refuzat acest lucru in mod sistematic, desi am facut mai multe apeluri in acest sens catre ei (email si adrese oficiale transmise prin registratura lor).
Mentionez ca:
- am platit integral si la timp primele facturi emise (chiar daca am reclamat cele de mai sus, dat fiindca eram dependent de ei in relatia cu tertii - fiind vorba de o campanie, nu aveam posibilitatea fizic sa schimb prestatorul)
- incepand cu penultima factura, le-am transmis ca refuz plata (pentru nerespectarea prevederilor contractuale, tehnice si formale) si ii invit la o discutie pentru reglarea situatiei, prin negocierea unei reduceri de valoare a ultimelor facuri.
- nu mi s-a raspuns la acest demers si in continuare, am primit si ultima factura, tot fara proces verbal de receptie.
- facturile mi-au fost transmise prin scrisoare recomandata.
- si pentru ultima factura am transmis o adresa de refuz de plata (in care am reiterat si refuzul penultimei facturi).
Va rog sa imi indicati ce ar mai trebui sa fac pentru a nu fi la randul meu in culpa (eventual penalitati de intarziere).
Buna ziua,
Sper ca le-ati trimis recomandate cu confirmare de primire.
Daca nu , Formulati inca un refuz motivat si o invitatie la negociere si trimiteti-l recomandata cu confirmare de primire si continut declarat.
In acest fel sunteti legal exonerat de raspundere pana la negociere si ajungerea la un numitor comun.