avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 401 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Inchidere anticipata leasing
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Inchidere anticipata leasing

Buna ziua,

Am avut pe firma un contract de leasing pe 4 ani de zile si dupa 2 ani am dorit sa achit anticipat. Am primit pe proforma urmatoarele de platit:
* Capital ramas.
* Comision inchidere anticipata (5% !! din capitalul rambursat).
* Cost inchidere contract ( 200EUR )
* Valoarea Casco pana la sfarsitului anului curent

Cu Casco nu am probleme pentru ca pot folosi in continuare polita pana la sfarsitului anului, ramanand acelasi utilizator(masina se reinmatriculeaza pe firma).

De comisionul de inchidere anticipata stiam (desi e enorm 5%) , dar la costul de inchidere e specificat in contract: "Pentru formalitatiile de inchidere a Contractului la expirarea Perioadei de leasing Utilizatorul va plati un comision de 200 eur + TVA" . Problema mea e ca am platit anticipat , nu am asteptat expirarea perioadei de leasing.
E normal acest cost suplimentar?

Multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 29 Mai 2015
MikePort, utilizator
Cel mai recent răspuns: LIVIU NISTEA , utilizator 16:34, 2 Iunie 2015
Trebuie vazut in contractul de leasing. In general, pentru plata anticipata, sunt prevazute niste cheltuieli suplimentare.
Nu este normal acest cost. Exista clauze abuzive si in contractele de leasing, cum exista in cele cu bancile. Problema este ca protectia consumatorului protejeaza numai persoanele fizice, nu bancile.
Ultima modificare: Marți, 2 Iunie 2015
Cristina Paisa, Avocat
Aici va dau dreptate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de leasing ro-ro ro-ro Buna ziua! As dori o idee, o propunere la problema pe care o am. Am o firma care a facut un contract de leasing cu Tiriac Leasing IFN SA. Ratele pana la ... (vezi toată discuția)
Casco mai mic dupa semnarea contractului de leasing Kristinaaa Kristinaaa Buna, Sunt fericita posesoare a unei masinute Toyota Yaris, in acte momentan. Maine ar trebui sa merg sa o ridic de la dealer. Am ales optiunea de a face un ... (vezi toată discuția)
Act aditional la leasing financiar conf. oug 50 ??? Franken Franken De curand am primit spre semnare un act aditional la contractul de leasing financiar pe care il am cu RCI Leasing Romania IFN. Am sa ma refer la costurile ... (vezi toată discuția)