Am avut pe firma un contract de leasing pe 4 ani de zile si dupa 2 ani am dorit sa achit anticipat. Am primit pe proforma urmatoarele de platit:
* Capital ramas.
* Comision inchidere anticipata (5% !! din capitalul rambursat).
* Cost inchidere contract ( 200EUR )
* Valoarea Casco pana la sfarsitului anului curent
Cu Casco nu am probleme pentru ca pot folosi in continuare polita pana la sfarsitului anului, ramanand acelasi utilizator(masina se reinmatriculeaza pe firma).
De comisionul de inchidere anticipata stiam (desi e enorm 5%) , dar la costul de inchidere e specificat in contract: "Pentru formalitatiile de inchidere a Contractului la expirarea Perioadei de leasing Utilizatorul va plati un comision de 200 eur + TVA" . Problema mea e ca am platit anticipat , nu am asteptat expirarea perioadei de leasing.
E normal acest cost suplimentar?
Nu este normal acest cost. Exista clauze abuzive si in contractele de leasing, cum exista in cele cu bancile. Problema este ca protectia consumatorului protejeaza numai persoanele fizice, nu bancile.
Contract de leasing
ro-ro
Buna ziua!
As dori o idee, o propunere la problema pe care o am. Am o firma care a facut un contract de leasing cu Tiriac Leasing IFN SA. Ratele pana la ... (vezi toată discuția)