avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune, somatie plata sulta in 3 zile
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune, somatie plata sulta in 3 zile

Ma aflu de vreo 4 ani intrun proces de succesiune. Sa dat sentinta, a devenit si definitiva. Trebuie sa platesc suma de 13000 euro catre un unchi dar in sentinta nu scrie o data anume sau o perioada. Normal ca am primit de la el o instiintare ca trebuie sai platesc suma toata in maxim 3 zile daca nu apeleaza la executor.
Poate face acest lucru, are acest drept ? Nu am cum sa scot atatia bani. Ce ma sfatuiti?
Cel mai recent răspuns: raduradu2 , utilizator 18:58, 30 Mai 2015
In hotararile de partaj nu se precizeaza termenul in care sulta trebuie platita. Beneficiarul sultei are la dispozitie un termen de 3 ani in care sa o ceara de la debitor sau sa puna in executare silita sentinta in caz de refuz. Prin acea notificare, unchiul dvs. va pus in intarziere si da, poate cere executarea silita in conditile in care nu ajungeti la o intelegere cu acesta. Luati in calcul faptul ca pe langa suma deja datorata se vor adauga si cheltuieli de executare, sume ce nu sunt de neglijat. Cel mai bine ar fi sa va intelegeti cu unchiul dvs. si sa faceti un act prin care sa va obligati a-i plati in cateva transe si intr-un termen rezonabil sulta.
Multumesc mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen plata sulta rechi1958 rechi1958 Pot plati sulta in transe ? Nu am bani si trb sa platesc o sulta . Ma gindesc sa trmit prin posta cu conf de primire o suma de bani lunar .Ce ma sfatuiti sa ... (vezi toată discuția)
Executare silita imobil gigifurtuna gigifurtuna In urma unui proces de partaj se atribuie un imobil evaluat la 26000 lei prietenei mele. Acesteia i se impune plata unei sulte de 13000 lei catre fostul sot.De ... (vezi toată discuția)
Consultanta partaj-sulta Cimpanu Adriana Cimpanu Adriana In urma unui proces de partaj cu sentinta definitiva a-m obtinut eu 70% cota parte din imobil iar fostul sot 30%.Valoarea imobilului in anul 2008 a fost ... (vezi toată discuția)