Se tot spune pe la televizor ca urmeaza sa se voteze noi amendamente la codul penal respectiv codul de procedura penala . Intrebarea mea este unde se pot gasi aceste amendamente , am inteles (tot de la televizor din emisiunile urmarite )ca s-ar face modificare si la anul juridic sa fie 6 luni in loc de 8 luni . Stie cineva mai multe detalii ?
Si ce legatura are asta, in momentul de fata se fac 8 luni la an, in majoritatea tarilor europene se fac 6 luni sau 4 luni.La televizor in ultima perioada au fost foarte multe dezbateri pe tema amendamentelor, pe mine ma intereseaza daca vor exista ceva modificari dpdv al anului juridic sau al sporurilor, nu imi pasa si nici nu ma intereseaza daca se vor mai pune catuse sau nu celor urmariti penal .
An juridic....e interpretat total gresit. De fapt vorbim despre privilegiul eliberarii conditionate care nu se acorda tuturor detinutilor. Va executa 2/3 adica 8 luni dintr-un an,zi la zi, din totalul de pedeapsa doar in anumite conditii...comportament,munca etc. In caz contrar va iesi la termen.
Nu-ti pasa,nu te intereseaza,atunci de ce pui intrebari? Aici nu e vorba de o singura persoana si daca se va schimba ceva,nu se va schimba doar pentru o anumita categorie. Si chiar de se va schimba CPC,nu are nici o legatura cu CP. Sunt 2 lucruri total diferite.In plus,degeaba prevede legea ca se poate elibera conditionat la 2/3 sau 1/3 daca detinutul nu primeste aviz favorabil de la comisia din penitenciar pentru asta. Si asta se va intampla doar daca : munceste,nu are rapoarte si comportament inadecvat fata de cadre sau alti detinuti.
... Intrebarea mea este unde se pot gasi aceste amendamente , am inteles (tot de la televizor din emisiunile urmarite )ca s-ar face modificare si la anul juridic sa fie 6 luni in loc de 8 luni . Stie cineva mai multe detalii ?
Nu aveti unde sa vedeti aceste amendamente care sunt propuse pentru modificarea celor doua coduri.
Anul penal
spike00spiegel
cate luni are anul de inchisoare? Am citit pe aici ca 8 luni adica daca esti condamnat la un an de inchisoare poti iesi dupa 8 luni, fara eliberare ... (vezi toată discuția)