avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Amendamente noul cod penal
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Amendamente noul cod penal

Se tot spune pe la televizor ca urmeaza sa se voteze noi amendamente la codul penal respectiv codul de procedura penala . Intrebarea mea este unde se pot gasi aceste amendamente , am inteles (tot de la televizor din emisiunile urmarite )ca s-ar face modificare si la anul juridic sa fie 6 luni in loc de 8 luni . Stie cineva mai multe detalii ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:52, 31 Mai 2015
Termenul de an juridic exista doar in vocabularul celor aflati in penitenciare si zvonurile tot de acolo provin.
Si ce legatura are asta, in momentul de fata se fac 8 luni la an, in majoritatea tarilor europene se fac 6 luni sau 4 luni.La televizor in ultima perioada au fost foarte multe dezbateri pe tema amendamentelor, pe mine ma intereseaza daca vor exista ceva modificari dpdv al anului juridic sau al sporurilor, nu imi pasa si nici nu ma intereseaza daca se vor mai pune catuse sau nu celor urmariti penal .
An juridic....e interpretat total gresit. De fapt vorbim despre privilegiul eliberarii conditionate care nu se acorda tuturor detinutilor. Va executa 2/3 adica 8 luni dintr-un an,zi la zi, din totalul de pedeapsa doar in anumite conditii...comportament,munca etc. In caz contrar va iesi la termen.
Nu-ti pasa,nu te intereseaza,atunci de ce pui intrebari? Aici nu e vorba de o singura persoana si daca se va schimba ceva,nu se va schimba doar pentru o anumita categorie. Si chiar de se va schimba CPC,nu are nici o legatura cu CP. Sunt 2 lucruri total diferite.In plus,degeaba prevede legea ca se poate elibera conditionat la 2/3 sau 1/3 daca detinutul nu primeste aviz favorabil de la comisia din penitenciar pentru asta. Si asta se va intampla doar daca : munceste,nu are rapoarte si comportament inadecvat fata de cadre sau alti detinuti.
IoanaManuela a scris:

... Intrebarea mea este unde se pot gasi aceste amendamente , am inteles (tot de la televizor din emisiunile urmarite )ca s-ar face modificare si la anul juridic sa fie 6 luni in loc de 8 luni . Stie cineva mai multe detalii ?

Nu aveti unde sa vedeti aceste amendamente care sunt propuse pentru modificarea celor doua coduri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Zile scazute pentru munca in detentie utilizatorforum utilizatorforum Buna ziua, Cate zile din pedeapsa i se scad unui detinut(regim deschis)daca iese la munca in penitenciar?dar in afara lui? Aceste zile se scad din minumul ... (vezi toată discuția)
Anul penal spike00spiegel spike00spiegel cate luni are anul de inchisoare? Am citit pe aici ca 8 luni adica daca esti condamnat la un an de inchisoare poti iesi dupa 8 luni, fara eliberare ... (vezi toată discuția)
Eliberare fixa la sfarsitul jumatatii din pedeapsa? Unknown25 Unknown25 Buna !Sotul meu este incarcerat din 8 iulie 2020 pt condus fara permis(avand alte 2 dosare in spate pt condus fara permis si inca 2 pt furt-pt toate acestea a ... (vezi toată discuția)