avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Moștenire -casa si teren/ 2 mostenitori
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Moștenire -casa si teren/ 2 mostenitori

Buna seara
M-a numesc Adriana si sunt in următoarea situație eu si sora mea am moștenit o casa cu grădina de la tatăl nostru ,verbal noi ne m ales părțile ea partea din fata a casei iar eu cea din spate acum eupartea mea vreau sa o mansardez dar pentu asta trebuie sa fac apartamentarea cu care ea nu este de-acord nu e de-acord nici cu construcția nu pot face nici proiectul ,nu pot elibera certificat fiscal d la primărie fiind amândouă pe C F deci sunt blocată .
M-a puteți ajuta cu câteva sfaturi sau informații .?

Va trebui sa faceti iesirea din indiviziune, pentru a nu mai depinde una de alta si pentru a avea CF separate.
:rtfm:Interventie moderator.
Am rugamintea sa continuati discutia aici si sa nu mai deschideti un nou topic pe aceeasi tema ( pct.3.3 din Regulament).
In masura in care mai aveti intrebari suplimentare legate de acest subiect, aveti posibilitatea sa continuati discutia folosind optiunea " raspunde".
Multumesc pentru intelegere.
Caltea84 a scris:

Ieșirea din diviziune se poate face si fără acordul sorei mele?

gi-jane2 a scris:

Din indiviziune..
Da, pe cale judecatoreasca.
Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Mai 2015
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
care este procedura de iesire din diviziune si cam cat ar costa
?
Iesirea din indiviziune presupune o cerere adresata instantei in acest sens.

costurile aproximative sunt urmatoarele : taxa de timbru judiciar conform art 3 din OUG 80/2013; onorariu expert topo-cadastrist, onorariu avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj lilianna81 lilianna81 exista 2 parti intr-un dosar , una dintre parti primeste zestre inainte de colectivizare un teren pentru care i se emite titlu de proprietate Parintii partilor ... (vezi toată discuția)
Nume gresit in rechizitoriu- camera preliminara vasiledela4 vasiledela4 Buna ziua am fost trimis in judecata dosar penal numele este gresit ce se va intimpla se reface rechizitoriul dupa cite stiu orice act oficial gresit este nul (vezi toată discuția)
functionar public- unitate administrativ teritoriala-calitate procesual pasiva Mamuni Mamuni Daca un functionar public a facut un delict in timpul cand era in activitate si era procesual pasiv, dupa iesirea la pensie nu mai are aceasta calitate, deci ... (vezi toată discuția)