avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Pasaportul copilului
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Pasaportul copilului

Buna! Mergem in concediu in Bulgaria in luna iunie, iar pasaportul copilului expira in luna august, nu vom avea nici o problema la granita? Cineva imi spunea ca valabilitatea pasaportului unui copil trebuie sa fie de minim 3 luni de la data intrarii!!??
Va multumesc anticipat pentru timpul acordat si pentru raspuns!
Cel mai recent răspuns: deina2311 , utilizator 11:38, 1 Iunie 2015
[ link extern ]
[ link extern ]
trebuie sa fie valabil 6 luni de la data intrarii in tara.
pt informatii certe sunati la consulat
Telefon: (0040-21) 318.79.78
Ultima modificare: Duminică, 31 Mai 2015
gi-jane2, moderator
Eu cred ca aceasta conditie de valabilitate este doar pentru tarile in care e nevoie de viza.
In interiorul UE se poate calatori cu actele sau documentele de calatorie pana in ultima zi de valabilitate. Sigur ca n-ar fi rau sa sunati ca sa intrebati, desi tind sa cred ca informatiile de pe site-urile agentiilor de turism nu sunt chiar corecte.

Puteti intreba si la politia de frontiera romana: 021 9590.
Multumesc mult pentru raspuns! Intr-adevar am sunat la politia de frontiera si in tarile UE se poate calatori pana in ultima zi de valabilitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calatorie din spania in romania minor neinsotit, 17 ani tudorachenicoleta tudorachenicoleta buna seara!!am si eu o intrebare in ziua cand implinesc 18 ani imi expira buletinul,as putea pleca in romania cu cateva zile pana implinesc 18¿¿as ... (vezi toată discuția)
Autorizatie arme Costy S Costy S Buna ziua, Daca vreau sa plec in Turcia cu o arma de vanatoare ce documente imi sunt necesare? Mentionez ca am o invitatie de la organizatorul vanatoarei. ... (vezi toată discuția)
Ajutor urgent va rog! pasaport expirat in strainatate Baphomedd Baphomedd Sunt in Turcia şi mi-a expirat pasaportul ,vreau sa stiu daca vor fi probleme la plecarea in Romania,pentru ca am de gand sa plec cu el expirat. Macar sa stiu ... (vezi toată discuția)