avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1080 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Cum ofera o firma bonus/comision unei persoane fizice?
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Cum ofera o firma bonus/comision unei persoane fizice?

ziua buna,

unui vanzator angajat in firma, care imi aduce clienti, pot sa ii ofer bonusul pe cartea de munca cu plata taxelor aferente. dar daca vreau sa ofer bonusul de aducere client nou unei persoane fizice care nu este angajata la mine, cum pot face asta fara sa ii fac carte de munca doar pentru o singura plata?

daca se trateaza diferit atunci vreau raspuns pentru ambele cazuri:
1. omul are deja carte de munca undeva, deci este angajat, dar nu la mine
2. omul nu lucreaza nicaieri - somer, student etc

ce act ar trebui sa fac si ce taxe ar trebui sa platesc eu sau el?

mersi,
spor si veselie
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:05, 31 Mai 2015
Ii puteti incheia un c.i.m. - chiar daca mai are un c.i.m. cu un alt angajator - in care sa-i stipulati un salariu fix plus un bonus acordat in functie de anumite criterii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, in momentul de fata acordam bonus de transport/ decontam ... HRBP HRBP Buna ziua, In momentul de fata acordam bonus de transport/ decontam cheltuielile de transport, pentru anumiti angajati astfel: - pentru unii angajatii avem o ... (vezi toată discuția)
Cum specific in cim programul de lucru 12 cu 36 ? alinaemi alinaemi Buna ziua, Am nevoie sa intocmesc CIM unei coafeze care va lucra \\"o zi cu o zi\\" mai precis 12 cu 36 (inclusiv in weekend - depinde cum pica - sambata ... (vezi toată discuția)
Discriminare: toți angajații, în afară de mine, primesc bonuri de masă. e îndreptățit patronul să procedeze așa? Nico7773 Nico7773 Exista vreo lege sau mod de a primi bonuri de masa,? Nu vrea sa îmi dea patronul! Din August nu mi-a dat nici un bon as vrea sa știu ce trebuie sa fac S-o ... (vezi toată discuția)