avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 888 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept de servitute
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept de servitute

buna seara. sunt vecin cu o persoana dificila in comunicare. este vorba de o situatie aparuta ulterior cumpararii unei case si curte , cu perete comun cu actualul vecin.acesta deschide o activitate comerciala in curte proprietetea lui unde construise o cladire , instaleaza poarta automata de acces fara sa ma anunte iar eu nu mai am posibilitatea sa ajung la garaj si gradina proprietatea mea.mentionez ca , actul la notariat este cu mentiunea "drept de servitute".prin activitatea comerciala desfasurata de vecin este mereu galagie si trafic auto prin interiorul curtii. ce demersuri ma sfatuiti sa incep.de la proprietar<vecin> am cerut o cheie sa am acces in curte cand doresc.multumesc si astept sugestii.
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 04:12, 1 Iunie 2015
Faceti o Notificare scrisa trimisa vecinului cu scrisoare recomandata cu valoare, nota de inventar si confirmare de primire.
Daca nu va intelegeti, actionati-l in judecata pt."obligatia de a face" (a va permite accesul)
Ultima modificare: Luni, 1 Iunie 2015
legalmgm, utilizator
După câte ați spus -vecinul are curtea, proprietatea lui, în care își deschide o afacere comercială.
-în actul notarial al d-voastră este menționat drept de servitute. În folosul cui este acest drept și pe proprietatea cui s-a stabilit această servitute,(care este fondul aservit) lungimea , lățimea și modul de folosire a acesteia.
După ce arătați concret aceste lucruri se pot da oarecum , soluții

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Latimea drumului de servitute CARMENSANDRU CARMENSANDRU buna ziua, am cumparat o casa , si problema mea este aceasta: am in cf, dreptul de servitute cu auto si piciorul ,din act de dezmembrare an 2005 pana aici ... (vezi toată discuția)
Servitute de trecere CARMENSANDRU CARMENSANDRU Am cumparat o casa si am prin curtea vecinilor servitute de trecere ( curtea mea este 30 m mai in spate). In fata casei am 1.90 m, pana la granita cu vecinul, ... (vezi toată discuția)
Proprietarul fondului aservit a pus gazon pe jumătate din suprafața servituții de trecere. Îmi poate face plângere penală pentru distrugere dacă trec cu mașina peste gazon? Aida2016 Aida2016 Proprietarul fondului aservit,a pus gazon pe jumatate din suprafata servitutii de trecere constituita in favoarea noastra.A facut asta ca sa nu ajungem la ... (vezi toată discuția)