avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1159 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Ce fac daca instanta refuza sa se pronunte asupra ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Ce fac daca instanta refuza sa se pronunte asupra invocarii exceptiei de neconstitutionalitate??

Referitor la exceptia invocata, instanta a retinut: o astfel de cerere de sesizare a Curţii Constituţionale nu poate fi dedusă spre soluţionare completului ce este chemat să soluţioneze cererea de recuzare, complet ce are o competenţă stabilită, conform art.50 N C.pr.civ., numai cu privire la o astfel de cerere.
Dispoziţiile art.124 alin.1 N C.pr.civ. prevăd expres că instanţa competentă să judece cererea principală este cea care se va pronunţa cu privire la apărările ţi excepţiile invocate în pricină.

Trebuie asadar sa fac recurs la Curtea de Apel?? ...desi motivul invocat de nepronuntare nu este unul legal, prevazut de legea nr. 47/1992
Cel mai recent răspuns: aidu , utilizator 13:30, 10 Iunie 2015
art 144 din NCPC cerere de completare. Trebuia introdusa o cerere de completare a hotararii la instanta de fond, nu la instanta care judeca cererea de recuzare.
La ce doriti sa faceti apel , la cererea de recuzare ?
Deci in dosarul de fond am facut cerere de recuzare a completului C2.
In acea cerere de recuzare am inocat prealabil exceptia de neconstitutionalitate.
Pe care insa C3 (completul ce solutioneaza cererea de recuzare a C2) a ignorat-o! Invocand textul de mai sus...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este calea de atac inadmisibilitate recuzare? aidu aidu In interiorul cererii de recuzare a completului C2 (care judeca cauza) am formulat cerere de recuzare a completului C3 (care solutioneaza cererea de ... (vezi toată discuția)
Incheierile date la exceptiile de neconstitutionalitate florindbro florindbro Incheierile date la exceptiile de neconstitutionalitate se dau impreuna cu alte exceptii sau eventual cu fondul procesului sau se dau separat? (vezi toată discuția)
Extinderea urmaririi penale cu privire si la alte fapte aidu aidu Am facut plangere pt abuz in serviciu si fals intelectual, pt care s-a inceput urmarirea penala. Intre timp, am mai completat plangerea si cu fapte de fals ... (vezi toată discuția)