avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 556 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Granituire si expertiza cu probleme
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Granituire si expertiza cu probleme

Sunt intr-un proces cu un vecin asupra unei suprafete pe care el sustine ca as fi acaparat-o de la el.Expertul desemnat de judecatorie a venit la masuratori, dupa lungi asteptari, iar acum avem un raport care il favorizeaza pe vecin caruia s-a decis sa-i dea 10 mp chiar pe suprafata din spatele casei.
Problemele constatate de expert sunt insa uimitoare, eu am lipsa 33mp fata de CF, 15 mp fata de planul cadastral vecinul are o suprafata mare lipsa fata de CF si momentan foloseste 18mp in plus fata de planul cadastral,asta pana decide judecatorul.
Daca ma obliga sa-i cedez si eu inca 10 mp si astfel sa-mi maresc suprafata minus deja existenta si fata de CFsi plan cadastral. e posibila modificarea unui plan cadastral in functie de suprafata din CF?
As putea fi obligat sa-i cedez vecinului cei 10 mp care dupa masuratorile efectuate la noi de catre o firma de masuratori ar parea ca imi apartine?

Editat de moderator simonette12- motiv pct.1.2 din Regulament
Ultima modificare: Luni, 1 Iunie 2015
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 07:43, 2 Iunie 2015
Nu mai scriti cu litere majuscule. Tipa !

1. Face "Obiectiuni" la expertiza topo-cadastrala a expertului judiciar. Eventual angajati un Expert-parte (consilier)
2. Ceretii Instantei sa-l oblige pe expert sa faca suprapunerea loturilor din jurul proprietatii Dvs. pe "Planul parcelar" al zonei.
3. Cereti si Dvs. de la Primaria Locala sa va elibereze o copie dupa Planul parcelar.
4. Sesizati Primaria Locala cu privire la plusurile/minusurile de suprafete din proprietatile din jurul Dvs.
va multumesc frumos pentru sfaturi si sper sa se faca dreptate...eu am dovezi ca nu am folosit acel teren ,ma POATE AJUTA IN ACEST FEL?????:(
:rtfm:Interventie moderator.
Am rugamintea sa nu mai deschideti un nou topic pe aceeasi tema, intrucat o astfel de practica incalca pct.3.3 din Regulament.
In situatia in care mai aveti intrebari/nelamuriri legate de acest subiect, aveti posibilitatea sa continuati discutia aici folosind optiunea " raspunde".
Multumesc pentru intelegere.
hadasatanase a scris:

buna ziua.va rog frumos daca ma puteti sfatui ce se poate face in urmatorul caz...sunt in proces de desfasurare cu vecinul care initial m-a dat in judecata ca am acaparat 200mp din proprietatea lui,lui lipsind-ui 357mp.
El m-a dat doar pe mine in judecata, eu avand masuratori efectuate si avand si proces verbal de trasare...d-na judecatoare a desemnat un expert care sa vina sa ne masoare CARE culmea se cunoaste bine cu reclamantul .
Firma ce ne-a masurat pe noi si ne-a efectuat masuratorile de trasare a zis ca avem 1 metru dupa casa...toti vecinii de pe strada au mai mult sau 1 metru pentru ca gradinile sunt mari.
La masuratori ne-a iesit ca avem in minus cu 33 mp,iar expertul topo desemnat PROPUNE ca linia de hotar sa fie la 0,64 m,exact ce ne ameninta vecinul si sustinea ca are.
SE POATE SA-MI IA TEREN 0,30M DOAR SA AIBE EL CASTIG DE CAUZA AVAND IN VEDERE CA SI EU AM IN MINUS?
Vecinii care sunt bastinasi locului sustin ca aici s-au facut casele cu un metru dupa, pentru ca era mult teren si ceilalti vecini au in folosinta tot 1 metru dupa casa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Va rog urgent un raspuns ! stelutaalistar stelutaalistar Detin un teren de 5000 mp extravilan in proprietate in baza legii 18/1991.Am titlul de proprietate din anul 1994.De atunci platesc impozit pe acest teren. Am ... (vezi toată discuția)
Problema cadastru mihaita1234 mihaita1234 Un cadastrist mi-a masurat terenul si a scris ca are ca in acte 21502 mp. Eu l-am masurat apoi dupa datele care le-a dat el, cu un aparat special si am vazut ... (vezi toată discuția)
Masurare teren extravilan doar cu plan parcelar? tonti tonti ...este vorba de doua terenuri extravilane care in realitate au suprafata mai mare decat cea inscrisa in CF.In combinatie cu alte terenuri tot ... (vezi toată discuția)