avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Informatii legate de garantia unui produs
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Informatii legate de garantia unui produs

Buna ziua, azi sotul a fost la Bricostore pentru a cumpara o masina de taiat iarba. La raft a intrebat cat este garantia si i s-a spus ca 2 ani. La casa a cerut factura si i s-a spus ca daca vrea factura atunci garantia este 1 an....Socat fiind a cerut explicatii si i s-a spus ca pot face asa ceva pentru ca este legat.... Are cineva idee daca exista o asemenea lege? Multumesc
Multumesc. Stiti cumva si cadrul legal care reglementeaza acest aspect?
Legea 449/2003, republicata:
Art. 1. - Prezenta lege reglementează aspecte privind vânzarea produselor, inclusiv a celor executate la comandă, şi garanţiile asociate acestora, în vederea asigurării protecţiei consumatorului.
Art. 2. - În sensul prezentei legi, următorii termeni se definesc astfel:
a) consumator - orice persoană fizică sau grup de persoane fizice constituite în asociaţii, care, în cadrul contractelor care intră sub incidenţa prezentei legi, acţionează în scopuri din afara activităţii sale comerciale, industriale sau de producţie, artizanale ori liberale;
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare - de ce doar persoanele fizice pot returna produse comandate online? elap211977 elap211977 Buna ziua Am cumparat de la un magazin on-line un aparat foto. Pe site-ul acestui magazin se precizeaza ca am dreptul ca si cumparator dreptul de a face ... (vezi toată discuția)
Garantie electrocasnice thor2001 thor2001 Buna ziua. Ca si SC am achizitionat o masina de spalat pentru care am primit un certificat de garantie, in care este precizat faptul ca nu beneficie de ... (vezi toată discuția)
Ps juridica pot sa returnez un produs? adela05 adela05 Daca am cumparat u telefon ca ps juridica, am vreun temei legal sa returnez produsul? Multumesc (vezi toată discuția)