avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 614 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Radar amplasat in statia de autobuz
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Radar amplasat in statia de autobuz

astazi 1 iunie ma deplasam cu autoturismul personal in ploiesti .cu 100m plecasem de pe loc pe strada gageni din spre spitalul judetean spre centru am apucat sa schimb viteza 3 -a am si vazut masina politiei cu aparatul radar in statia de autobuz traseului 5 statia vinalcol ,specific ca in statie sunt mai multe masini parcate si masina radar ascunsa printre ele. m-au instiintat ca am 69 km/h, vreau sa intreb daca radarul poate sa aibe autorizatie de amplasare in statia de autobuz? si am cerut sa mi arate viteza pe aparat si au refuzat pe un ton agresiv .am refuzat sa semnez procesul verbal din acest motiv si mi au trantit usa in nas si am plecat..cred ca trebuie sa primesc procesul verbal insotit de poza cu viteza pe care au zis ei din gura adica 69 km/h , dar cred ca nu se putea eram doar cu viteza 3 cu vw bora..


[Mesaj editat – Vă rog să nu mai scrieți exclusiv cu majuscule, nu este regulamentar.]
Ultima modificare: Luni, 1 Iunie 2015
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: legalmgm , utilizator 01:03, 2 Iunie 2015
Stimate conducător auto,
cred că știți că în apropierea stației de autobuz, tramvai, conducătorii auto trebuie să reducă viteza. Este unul din chestionarele auto. Viteza de 69km/h este o viteză suficientă de a spulbera pe cineva care coboară din autobuz
masina radar era in statia de autobuz ,eu eram la 400 m de acestia acolo m-au surprins cu aceasta viteza dabea schimbasem viteza a 3 . politia poate opri oriunde face exceptie de la lege? le-am cerut sa mi arate viteza pe inregistrare si au raspuns pe un ton urat ca nu arata nimic ? LE-AM FACUT SI 2 POZE IN STATIE DE AUTOBUZ O SA FAC CONTESTATIE SA CER ORDINUL DE SERVICIU DE AMPLASAREA RADARULUI ,METROLOGIA, POZELE CU VITEZA INREGISTRATA.ETC...
Ultima modificare: Luni, 1 Iunie 2015
adrianopolis, utilizator
Politia poate amplasa aparatura radar acolo unde exista date despre trafic care indica o nerespectare frecventa a regulilor de circulatie.
S-a "smecherit" si Politia: puteti fi sigur 95% ca exista verificarea metrologica a aparaturii.
Pozele le veti vedea cu siguranta in instanta, cand veti studia dosarul (evident daca nu platiti amenda si contestati in instanta procesul-verbal de contraventie).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie radar ; problema cu data buletinului metrologic pt aparatul radar andreeamarinela andreeamarinela 1.pe scurt: am fost surprinsa in localitate cu 104 km/h, am facut contestatie, am primit intampinare de la ipj cu 4 fotografii. primele 2 fotografii sunt cu ... (vezi toată discuția)
Amânare pronunțare plângere contravențională, eventual apel srgstancu srgstancu buna ziua, Am fost prezent la proces, in sala de judecata mi-a fost inmanata intampinarea Politiei impotriva actiunii de catre judecator si deasemeni mi s-a ... (vezi toată discuția)
Radar, suspendare permis, contestatie pv ionutz05cti ionutz05cti Stimati Domni/ Doamne , ma confrunt cu urmatoarea situatie: in 15.03.2008, am fost oprit de un echipaj de politie care se deplasa din sensul opus , mi s-a ... (vezi toată discuția)