Acum un an si jumatate,cumnatul meu a avut un accident,ce e drept,din vina lui.In cealalta masina,un taxiu,era o pasagera.Dupa accident,a spus ca nu are nimic si a plecat.Mai tarziu,cateva ore dupa,s-au intalnit cu ea la spital,spunand ca o doare mana.Acum,i-au intentat process cumnatului meu solicitand daune,dupa ce a "incercat" sa se inteleaga "amical" cerand o suma mare pentru posibilitatile lui - 3000 de euro.Este permisa parasirea locului accidentului de catre victima fara acordul politiei,daca nu necesita spitalizare sau nu se afla in pericol?Cu o zi in urma,am avut si eu accident pe Soseaua Berceni,eram in dreapta soferului,cand o cifa a intrat in noi din plin.Noi am asteptat sosirea politiei si constatarea,am asteptat ambulanta si am fost transportati la spital pentru verificari si investigatii.Dar in niciun caz nu am parasit locul accidentului.
Victima nu este obligata sa astepte politia, conducătorul de vehicul este obligat sa anunte imediat evenimentul la cea mai apropiată unitate de poliţie, chiar daca victima a plecat.
Poate sa faca doar actiune civila. Daca a facut cumva plangere penala e posibil sa fie sub 90 de zile si atunci oricum se da clasare.
In civil puteti chema garant societatea de asigurare.
In cazul cumnatului,este vorba doar de "ciupit" niste bani.Initial,victima nu a vrut sa depuna plangere,mama ei este "capul rautatilor" si trage speranta sa obtina ceva foloase materiale.Victima nu a necesitat zile de spitalizare.
In cazul meu,am fost multumit ca am scapat cu bine si am considerat ca s-a facut destula paguba.
In legatura cu plecarea victimei de la locul accidentului,cred ca ar trebui reglementat prin lege.Daca victima nu se afla in pericol imediat,ar trebui sa ramana la fata locului,daca pleaca se pot interpreta multe.