avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 299 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... datorie la intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

datorie la intretinere

Am o datorie mai veche la intretinere de 1800 ron, timp de 18 luni mi sa pus poprire pe salariu fara ordin judecatoresc de 50 ron pe luna. In tot acest timp eu am mai achitat si din mina cam 100 150 ron in fiecare una. Fiind o singura persoana dupa tot acest timp , si cu apa rece oprita pe toata perioada , datoria este aceeasi,nu a scazut deloc. As dori sa va intreb daca este normal asa ceva , si ce fel de cerere pot formula catre asociatia de locatari sa mi se recalculeze din urma ce am avut de platit , ce am platit si penalizarile. VA MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: courvoisier , utilizator 10:41, 2 Iunie 2015
Daca nu achitati si din datoria curenta suma totala de plata va ramane cam aceeasi pt ca achitati sume prea mici de bani.
timp de 18 luni mi sa pus poprire pe salariu fara ordin judecatoresc de 50 ron pe luna. I

Conform disp Codul Munci,angajatorul nu poate face retineri din salariu,decat in baza unei hotarari judecatoresti definitive
Problema cu care va confruntati dvs consta in acea ca va inregistrati cu un debit la care se tot aplica lunar noi penalitati
Puteti solicita presedintelui de asociatie,in temeiul disp L nr 230/2007 art 10 sa va prezinte documentele justificative ale debitului si sumele achitate de dvs
As dori sa aflu, stimat/a Y, pentru ca oricare dintre cititorii interesati, ce anume se poate face daca asociatia, presedintele, reprezentantul asociatiei nu raspunde la aceasta cerere. Poate exista ceva simplu si la indemana proprietarului, altceva decat o actiune in justitie? In aceasta situatie, a lipsei raspunsului, consider ca ambele parti sunt in culpa. Dar culpa majora este a asociatiei, care in momentul acesta mai are probabil la activ o ilegalitate- cererea de retinere din salariu. Aceeasi asociatie, mai are si avantajul ca este scutita de taxa de timbru, pe cand proprietarul/ locatarul nu! pe langa debitul revendicat, greu de achitat, trebuie sa plateasca si taxa de timbru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Datorie asociatia de locatari mihaelasasu mihaelasasu Buna. Azi proprietarii unui apartament au fost instiintati de catre un executor ca datoreaza asociatiei de locatari suma de cca 1800 lei ceea ce reprezinta ... (vezi toată discuția)
Restante intretinere yume21 yume21 Buna ziua. Locuiesc intr-o garsoniera inchiriata. Am facut restanta pentru o suma de aprox.1500 ron, si dobanda 900 ron. Intrebarea mea ar fi ca la data de ... (vezi toată discuția)
Penalitatile locatar locatar sunt de acord cu noua lege de scutire a penalitatlor ,si eu am ramas an urma si nu pentru ca nu vreau sa platesc ci pentru ca nu mai am de unde ,ratele miau ... (vezi toată discuția)