avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 976 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cine este proprietarul , mostenitor ? dar fara acte ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cine este proprietarul , mostenitor ? dar fara acte in regula

Buna ziua, doi frati au mostenit de la tatal lor un teren agricol. Au facut au facut succesiunea dar acest teren nu a fost prins in masa succesorala,pentru ca in momentul deschiderii succesiuni nu au avut actele in original... Terenul nu a fost prins in masa succesorala. Acesti doi frati se inteleg si nu exista diferente de opinie privind acest teren. Platesc de ani de zile impozit pe acest teren, sunt trecuti in registrul agricol al primariei. Numai ca de ceva timp 3 ani de zile terenul a fost ocupat de o firma si lucrat abuziv. Cei doi frati au fost sa reclame aceste autoritatilor locale, politie. Politia spune clar ca acesti doi frati nu pot face reclamatie pentru ca nu fac dovada ca sunt PROPRIETARI DE DREPT ... Cu toate ca platesc impozit.. Nu mai pot folosii acest teren care este luat de o firma
#-o Ce drepturi au pe acest teren cei doi frati
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 15:53, 2 Iunie 2015
Buna ziua,
Intrucat se inteleg, pot sa mearga la un notar si sa dezbata suplimentul la masa succesorala.
Atunci devin ambii proprietari cu acte in regula si se pot bate in instanta cu acea firma.
Pana atunci nu se poate face nimic ? In sensul ca acestia platesc impozit pe acest teren. Sunt inregistrati la registrul agricol. Intreb .. de ce nu pot face plangere prealabila pentru tulburare de posesie ?
Puteti face plangere penala chiar daca nu puteti face dovada ca,sunteti proprietari.Art.256 NCP se refera la tulburarea de posesie, nu de proprietate, trebuie sa faceti insa dovada ca,posedati legitim .Intr-o plangere penala ptr.tulburare de posesie trebuie dovedita posesia legitima,nu proprietatea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce drepturi am asupra unui teren al carui mostenitor sunt .dar fara dezbaterea succesiunii? cornaca cornaca As dorii sa intreb pe cei care au cunostinta- Ce drepturi am asupra unui teren agricol, al carui mostenitor legal sunt. Tatal meu a decedat in anul 2000 in ... (vezi toată discuția)
Teren agricol sopor sopor Am cumparat un teren agricol,intr-o comuna din jud Cluj printr-n contract de vanzare cumparare intocmit intre mine si persoana de la care am cumparat. ... (vezi toată discuția)
Situatie disperata- drept mostenire/ proprietar sa nu-impozite platite la zi soparla62 soparla62 Buna ziua, doresc a deschide un subiect extrem de delicat situatie : Suntem doi frati Cristiana si Cornel. Cornel este o persoana cu handicap sever. Eu ... (vezi toată discuția)