avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 898 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Buna ziua!

Sotul meu a avut o sora care a decedat, el fiind singurul mostenitor.Dupa dezbaterea succesiunii si iesirea cerificatului de mostenitor , el ce pasi trebuie da urmeze ptr ca apart.sa fie pe numele lui? ? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 12:19, 2 Iunie 2015
Sa mearga si sa isi inscrie certificatul la cartea funciara unde va aparea ca proprietar. Si in 30 de zile la fisc.
Buna ziua,
Dupa ce se emite certificatul de mostenitor va trebui sa mearga la administratia financiara sa treaca apartamentul pe numele sau. Va trebui sa solicite si la cartea funciara acelas lucru.
In rest nu are alte obligatii.
Nu se schimba numele de pe contractul de vanzare cumparare ci acesta, impreuna cu certificatul de mostenitor, dovedesc dreptul de proprietate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept civil- mostenire samyta samyta Buna ziua! Am si eu o situatie fara raspuns.Avem un titlu de proprietate pe numele a trei frati.Acesti trei frati au decedat.Copii lor ar vrea sa isi imparta ... (vezi toată discuția)
Succesiune, intabulare bereczandor bereczandor Buna ziua. Situatia mea e urmatoarea. Am mostenit un teren cu cei 3 frati si tatal meu. Terenul nu are utilitati. Este intabulat, platesc taxe. Ca sa ... (vezi toată discuția)
Costuri dezbatere succesorala baza baza cat m-ar costa , daca sunt unicul mostenitor, sa trec pe numele meu , cu acordul mamei mele, (tata decedat) si nu am facuta taxa de succesiune, sa trec curtea ... (vezi toată discuția)