avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 453 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... COD RAF VS COD RAJ
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

COD RAF VS COD RAJ

Buna ziua!
Daca sunt PFA cu domeniul de activitate asistent in brokeraj asigurari trebuie sa am cod RAF sau cod RAJ?
Cel mai recent răspuns: legalmgm , utilizator 14:52, 2 Iunie 2015
Trebuie sa detineti, in Registrul Intermediarilor, un cod RAF in cazul in care sunteti agent persoana fizica si un cod RAJ daca sunteti agent persoana juridica (PFA, SRL, SA).
Avantajele ca persoana juridical (SRL, PFA) sunt comisioanele ceva mai mari, ca agent PF comisionul difera de la firma la firma... cat vor ei sa va dea, de ex: variaza undeva intre 10-15% din suma bruta, din care vi se va retine impozit, cas, cass, taxe, etc.

LEGISLAŢIE:
- Ordinul nr. 9/2012 pentru punerea în aplicare a Normelor privind calificarea profesională şi pregătirea continuă a intermediarilor în asigurări, cu modificările şi completările ulterioare, publicat în Monitorul Oficial, Partea I nr. 329 din 16/05/2012;
- Decizia nr. 400/2012 privind taxele prevăzute de reglementările în domeniul pregătirii profesionale în asigurări şi alte aspecte privind aplicarea acestor reglementări, publicată în Monitorul Oficial, Partea I nr. 499 din 20/07/2012;
- Ordinul nr. 10/2007 pentru punerea în aplicare a Normelor privind Registrul intermediarilor în asigurări şi/sau în reasigurări, publicat în Monitorul Oficial, Partea I nr. 553 din 14/08/2007

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asistent in brokeraj : raj sau raf TRANSILVANIA Broker - Biroul Satu Mare TRANSILVANIA Broker - Biroul Satu Mare Buna ziua, Doresc sa imi deschid o microintreprindere ( SRL ) avand ca obiect de activitate intermedierea in brokeraj Cod CAEN 6622. Eu posed conform ... (vezi toată discuția)
Reclamatie csa irina_trusca irina_trusca Buna ziua, Puteti sa-mi spuneti in cat timp ar trebui sa primesc un raspuns de la Comisia de Supraveghere a Asigurarilor referitor la o reclamatie? Aveti ... (vezi toată discuția)
Intermediar in asigurari OanaBocancea OanaBocancea Buna ziua, Dorim sa devenim intermediari in asigurari si am inteles ca ne trebuie sa fim inregistrati in RAJ (coduri 6621 si 6622)? Nu stiu exact despre ce ... (vezi toată discuția)