avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1253 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... termen sanctiune
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

termen sanctiune

Buna!
Aducerea la cunostinta a unei sanctiuni disciplinare este considerata:
- data la care angajatorul trimite cu confirmare de primire decizia?
- data la care semnezi de primire efectiv a plicului cu decizia?
- daca nu ridici plicul (varii motive), data la care executorul judecatoresc i-ti inmaneaza decizia?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:33, 10 Iunie 2015
Data de la care se semneaza de luare la cunostinta de catre salariat sau data primirii recomandatei daca este trimisa prin posta decizia de sanctionare.
Si daca daca nu ridici plicul (varii motive), data la care executorul judecatoresc i-ti inmaneaza decizia?
In speta, executorul judecatoresc va incheia un proces-verbal in care se va mentiona refuzul semnarii de primire a documentului respectiv.
Care este data la care intra in vigoare sanctiunea, data comunicarii prin posta de catre angajator sau data efectiva cand semnezi de luare la cunostinta?
Multumesc
Art.252 C.mun.
...
(3) Decizia de sanctionare se comunica salariatului in cel mult 5 zile calendaristice de la data emiterii si produce efecte de la data comunicarii.
Ultima modificare: Miercuri, 10 Iunie 2015
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen de intrare in vigoare sanctiune allview777 allview777 buna ziua. 1.)juridic vorbind care este termenul de aducere la cunostinta a unei decizii de desfacere contract ind. de munca, adica termenul de la care curg ... (vezi toată discuția)
Concediere disciplinara ContSters159916 ContSters159916 una seara.Sunt responsabil cu resurse umane.Am facut o decizie de concediere disciplinara si am gresit articolele in legatura cu termenul de contestare sio ... (vezi toată discuția)
Lntrebare despre un avertisment la locul de munca costel01 costel01 Buna ziua.In urma unor amenintari repetate la locul de munca,seful meu mi-a dat azi sa semnez in biroul dansului un Avertisment scris imputandu-mi faptul ca ... (vezi toată discuția)