avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 861 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Desfacere contract de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Desfacere contract de munca

Pe perioada preavizului se poate solicita concediu fara plata pentru rezolvarea unor probleme personale,conform Art,54 din Codul Muncii?
In acest caz perioada de preaviz se suspenda?
Solicit aceasta deoarece in perioada de preaviz am depus dosarul pentru pensie pentru limita de varsta cu reducerea varstei standard de pensiuonare.Pana la aceasta data nu am primit decizia Casei de pensii
Doresc ca la incetarea contractului de munca sa primesc prima de pensionare si nu un salariu compensator daca lichidarea se face conform preavizului.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:12, 9 Iunie 2015
Este o prostie ceea ce sustine angajatorul dvs.

art.75 C.mun.
...
(3)În situaţia în care în perioada de preaviz contractul individual de muncă este suspendat, termenul de preaviz va fi suspendat corespunzător, cu excepţia cazului prevăzut la art. 51 alin. (2).

...
Considerati ca este corect, avand in vedere ca la pensionare primesc o prima echivalenta cu doua salarii in baza preavizului primesc un salariu?

Daca exista asa ceva prevazut la nivel de angajator, atunci este dreptul dvs sa beneficiati de acea prima.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare in concediu medical de cancer lsteffyro lsteffyro Daca cineva este in concediu medical pentru un an - bolnav de cancer - poate fi pensionat la termen pentru limita de varsta sau angajatorul trebuie sa astepte ... (vezi toată discuția)
Perioda de preaviz ani355 ani355 Bună ziua, Aş dori să ştiu dacă în perioada de preaviz, angajatul solicită concediu fără salariu, se prelungeşte preavizul cu acel număr de zile ce ... (vezi toată discuția)
Cercetare disciplinara raluca constantinescu raluca constantinescu Am un salariat care nu s-a prezentat in perioada de preaviz asa cum i-a fost aprobata cererea de demisie.L-am convocat, nu s-a prezentat si acum trebuie sa fac ... (vezi toată discuția)