avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1134 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale infiintare societate
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

infiintare societate

O cunostinta m-a rugat sa ii inchiriez un anumit spatiu din apartamentul meu pt a-si deschide o societate de consultanta!Pt a deschide aceasta societate,in tr un sediu....,acesta urmand sa fie la adresa mea...,dar va aparea doar in acte ....pt ca el nu isi va face activitatea in acest "sediu"...ci va tine legatura cu clientii prin telefon....!IAdresa mea v-a figura dpar in acte atat......Intrebarea mea este....De castigat nu castig nimik,dar ce dezavantaje as avea?
Cel mai recent răspuns: A. Ionut , Consilier juridic 00:22, 3 Iulie 2009
Probabil cunostinta va rugat sa incheiati un contract de comodat pentru stabilirea sediului societatii intr-o camera a imobilului. Da, nu veti castiga nimic in urma acestui contract dar odata stabilit sediul societatii la dvs. firma va fi cautata de autoritati la dvs., notificarile la va primi tot la dvs.
Si as avea probleme in acest sens?....Adik eu doresc sa imi ajut prietenul dar nudoresc sa am probleme.....El a spus ca de obicei autoritatile nu se deplaseaza la sediile firmelor mici..ci mai degraba ii cheama la reprezentanta lor!!!!Nu as vrea sa fiu implcata un ceva ce mi-ar aduce probleme!!!
Nu aveti cum sa aveti dvs probleme, poate avea el probleme (deoarece societatea este legal citata/notificata la sediul social, indiferent ca administratorul a luat efectiv cunostinta despre actele transmise).
va faceti griji degeaba .
dvs doar ati incheiat un contract de comodat cu firma prietenului dvs., pt ca SC sa -si aiba sediul social acolo .
raspunederea este doar a SC , pentru eventualele litigii/probleme.
puteti incheia un contract de comodat pe termen scurt (1-2 ani) cu posibilitate de prelungire. In cazul in care incep sa va vina tot felul de adrese, somatii, citatii, etc. :D nu il mai prelungiti ca sa fiti impacat. Dpdv juridic asa cum au precizat si colegii mei nu exista vreo implicare sau raspundere din partea dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezavantajele deschiderii unei societati ContSters94808 ContSters94808 O cunostinta m-a rugat sa ii inchiriez un anumit spatiu din apartamentul meu pt a-si deschide o societate de consultanta!Pt a deschide aceasta societate,in tr ... (vezi toată discuția)
Schimbare adresa sediu social lucabuluca lucabuluca Acum un an de zile eu si prietenul meu am deschis o firma. In iunie 2008 eu am iesit din firma , prietenul meu ramanand asociat unic. La sfarsitul lunii august ... (vezi toată discuția)
Vanzare imobil - firma care are sediu social la adresa imobilului, fara acordul proprietarului antoniaclaudia antoniaclaudia vreau sa vand un imobil proprietate personala, insa, la cutia de scrisorii primesc citatii si diverse corespondenta pe numele unei societati la care eu nu sunt ... (vezi toată discuția)