avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 854 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dezbatere succesiune-procedura, termen, acte necesare ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dezbatere succesiune-procedura, termen, acte necesare si costuri notariale

va rog sa ma lamuriti :tata a murit anul trecut ,a ramas mama si suntem doi frati cu familii .
cum procedam cu succesiunea ?
-cat timp este valabil ca se poate face fara taxe ?
-ce acte trebuie ?
-totusi care sunt costurile notariale ?
-se poate face si in alt oras decat in cel in care a fost domiciliul defunctului ?
-pentru copilul care nu se poate prezenta la notar trebuie o procura cu care sa desemneze alta persoana care sa il reprezinte ?

multumesc
Cel mai recent răspuns: Cristina Paisa , Avocat 15:16, 3 Iunie 2015
1. Nu exista fara taxe. Daca se face dupa un an, sanctiunea este de 1% impozit din toata masa succesorala.
2. Certificat deces, acte de stare civila mostenitori, certificate de casatorie a mostenitorilor casatoriti, acte de proprietate bunuri.
3. Taxa va fi in functie de masa succesorala. Un calculator aici [ link extern ]
4. Se face la ultimul domiciliu al defunctului.
5. Pentru copil, daca se impune se poate desemna un curator. Daca nu, trebuie sa fie prezent.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa de succesiune yoannacri yoannacri mi-a murit tata-l si as dori sa fac succesiunea sunt unicul copil ce acte imi trebuie si unde se fac demersurile necesare (vezi toată discuția)
Mostenire mystycum mystycum Buna ziua.Va supun atentiei urmatoarea situatie pentru care as vrea o lamurire:bunicul patern a murit,iar bunica ar dori sa-i faca acte de vanzare-cumparare ... (vezi toată discuția)
Drept la mostenire carevbus carevbus Buna ziua Va deranjez cu urmatoarea situatie: - matusa mea (sora mamei) a decedat ; a fost casatorita, a divortat (acum 38 ani), a avut un baiat din ... (vezi toată discuția)