avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... anulare contract de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

anulare contract de munca

Am avut un contract de munca la o societate , s-au platit darile catre bugetul de stat timp de 6 ani .In luna decembrie acest contract mi s-a inchis , si contabila refuza sa-mi elibereze adeverinta de vechime pe motiv ca nu am prestat nici o activitate .Chiar asa fiind , contractul de munca se poate anula pe cale judecatoreasca?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:20, 4 Iunie 2015
1. Care ar fi motivul anularii c.i.m.?

2. Potrivit art.8 alin.3 lit.a si b din HG nr.500/2011, coroborat cu art.34 alin.5 C.mun., la solicitarea scrisa a salariatului sau a unui fost salariat angajatorul este obligat sa ii elibereze acestuia:
a) copii ale documentelor existente in dosarul personal;
b) copii ale paginilor din registrul electronic care cuprind inscrierile referitoare la persoana sa si/sau un document care sa ateste activitatea desfasurata de acesta, durata activitatii, salariul, vechimea in munca, in meserie si in specialitate, astfel cum rezulta din registrul general de evidenta si din dosarul personal, in termen de cel mult 15 zile de la data solicitarii.

Refuzul angajatorului de a elibera copii dupa documentele prevazute la art. 8 alin. (3), solicitate de catre salariat constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 300 lei la 1.000 lei de catre ITM.
Fatu Lucian a scris:

timp de 6 ani (...)pe motiv ca nu am prestat nici o activitate .

:O In 6 ani ati primit un salariu pentru ca nu ati prestat nicio activitate, in schimb s-au platit taxele catre stat??

Societatea este privata sau bugetara?
Banuiesc ca varianta 2.:)

Societatea este privata , s-au platiti taxele catre stat . chiar daca nu am prestat nici o activitate , atata timp cat s-au platit taxele la zi , timp de 6 ani , se poate anula contractul de munca? Pe motiv ca nu am prestat nici o activitate?
Desi mi se pare un pic anormal , acel motiv pe care-l doriti sa-l invocati nu poate constituie o situatie de anulare a unui c.i.m.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vechime in munca / carte de munca electronica robdin2007 robdin2007 Buna ziua, Imi puteti va rog spune cum procedez pentru a obtine o adeverinta din care sa reiasa vechimea in munca nemaiexistand carte de munca ... (vezi toată discuția)
Intrebare MariusZoltan MariusZoltan Buna , As dorii si eu un raspuns la o intrebare . Pe data de 1 noiembrie 2012 am incetat activitatea prin demisia mea la o societate .La aceasta societate am ... (vezi toată discuția)
Demisie Monica05 Monica05 Buna ziua, acum cativa ani, la primul meu loc de munca mi-am dat demisia dupa aproximativ 3 luni de zile din cauza ca nu mi se potrivea locul de munca si din ... (vezi toată discuția)