avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1061 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Drepturi CO
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Drepturi CO

Buna ziua,
doresc sa aflu daca un angajat,pe baza unui contract civil de prestari servicii,beneficiaza de concediul anual.
Precizez faptul ca am fost angajat, in acest mod, la o misiune diplomatica a Romaniei, iar pentru o perioada, lucrata, de 2 ani nu am beneficiat de acest drept.
Cu multumiri.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:48, 4 Iunie 2015
Activitatea desfasurata in baza unui contract de prestari servicii nu confera prestatorului calitatea de salariat si , prin urmare, nu-i sunt incidente prevederile Codului Muncii referitoare la dreptul la CO.

Nuami printr-o intelegere cu beneficiarul activitatii se poate stabili o perioada de repaus pentru prestator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu neefectuat pfi Geaninna85 Geaninna85 Buna seara, lucrez de doi ca si PFI intr-o farmacie de circuit deschis,si in toata aceasta perioada(2 ani) am avut un concediu de odihna de 20 zile si nici nu ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna contract civil darabontcsilla darabontcsilla Buna, daca stie cineva despre concediul de odihna pt. salariati cu contract civil pt. durata determinata ( 1 an),Daca am dreptul anul acesta la ea? Multumesc. (vezi toată discuția)
Contract de prestari servicii PUFACONT PUFACONT daca un om este incadrat cu contract de prestari servicii are dreptul la concediul de odihna? Va multumesc (vezi toată discuția)