avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 448 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cumpararea boxa
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cumpararea boxa

Buna ziua,

Ma confrunt cu o situatie putin neclara si sper ca ma veti ajuta sa o clarific.
Locuiesc intr-un apartament care mai are in documentatia cadastrala o boxa. Ce proceduri ar trebui sa urmez pentru a mai cumpara un spatiu cu destinatia finala-boxa, spatiu care face parte din proprietatea comuna.
Blocul in care locuiesc are 3 scari. Trebuie semnaturi de la fiecare locatar din fiecare scara, sau doar din scara in care locuiesc?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 11:47, 5 Iunie 2015
Din exprimarea dv. nu se intelege daca ati cumparat deja o boxa (aceea despre care spuneti ca se afla in documentatia cadastrala, si mai vreti una .... sau n-ati cumparat pana acum nicio boxa?
Si de la cine s-o cumparati?
Ultima modificare: Joi, 4 Iunie 2015
elga50, moderator
Trebuie sa fie tehnic posibil ca acel spatiu sa iasa din proprietatea comuna si trebuie o hotarare a Adunarii Generale a Asociatieri de Proprietari.
Boxele se afala in subsol unic aferent celor 3 scari,sau fiecare scara are subsol distinct compartimentat?
Daca este subsol unic este necesar acordul tuturor proprietarilor
Daca subsolul este distinct pe fiecare scara in parte -este necesar numai acordul proprietarilor care domiciliaza pe acea scara
ynocentta a scris:
Daca este subsol unic este necesar acordul tuturor proprietarilor
Daca subsolul este distinct pe fiecare scara in parte -este necesar numai acordul proprietarilor care domiciliaza pe acea scara

@ynocentta Sunteti in eroare.
Cladirea (blocul de apartamente) este un condominiu al TUTUROR proprietarilor, grupati sau nu in Asociatia de proprietari.
Nu se poate instraina o portiune din cladire numai cu acordul unora dintre proprietari.
Trebuie o hotarare a Adunarii Generale, luata procedural corect (cvorum adunare, nr. de voturi, etc.).
Orice alta varianta este atacabila in instanta

Am o boxa cumparata o data cu apartamentul si vreau sa mai cumpar un spatiu situat la subsol sub scarile blocului. Spatiul este in proprietate comuna si da, fiecare scara are subsol distinct compartimentat. Deci trebuie semnaturi numai de la proprietarii apartamentelor din scara in care locuiesc?

Alte discuții în legătură

Care sunt spatiile ce intra in proprietatea comuna la blocurile noi construite? adaz adaz Buna ziua! Locuiesc intr-un bloc nou, construit in 2010, format din 16 apartamente. Va rog sa imi spuneti daca spatiul de sub casa scarii intra sau nu in ... (vezi toată discuția)
Cadastru apartament cu boxe gepop gepop locuiesc intr-un bloc cu 2 etaje, iar la subsol sunt 10 boxe pt 6 apartamente / scara. la cumpararea apartamentului in 1991, ni s-a impus efectuarea de catre ... (vezi toată discuția)
Parti comune in bloc ContSters303335 ContSters303335 Buna ziua, Am si eu o intrebare in legatura cu partile comune ale unui bloc. -subsolul blocului daca nu este prevazut cu boxe dar o parte din ... (vezi toată discuția)