avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 475 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cumpararea boxa
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cumpararea boxa

Buna ziua,

Ma confrunt cu o situatie putin neclara si sper ca ma veti ajuta sa o clarific.
Locuiesc intr-un apartament care mai are in documentatia cadastrala o boxa. Ce proceduri ar trebui sa urmez pentru a mai cumpara un spatiu cu destinatia finala-boxa, spatiu care face parte din proprietatea comuna.
Blocul in care locuiesc are 3 scari. Trebuie semnaturi de la fiecare locatar din fiecare scara, sau doar din scara in care locuiesc?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 11:47, 5 Iunie 2015
Nu puteti cumpara pur si simplu un spatiu comun deoarece proprietatea comuna are caracter fortat si perpetuu, adica nu se poate instraina cota-parte indiviza separat de apartament.
Vedeti topicul acesta:
www.avocatnet.ro/content/for...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care sunt spatiile ce intra in proprietatea comuna la blocurile noi construite? adaz adaz Buna ziua! Locuiesc intr-un bloc nou, construit in 2010, format din 16 apartamente. Va rog sa imi spuneti daca spatiul de sub casa scarii intra sau nu in ... (vezi toată discuția)
Cadastru apartament cu boxe gepop gepop locuiesc intr-un bloc cu 2 etaje, iar la subsol sunt 10 boxe pt 6 apartamente / scara. la cumpararea apartamentului in 1991, ni s-a impus efectuarea de catre ... (vezi toată discuția)
Parti comune in bloc ContSters303335 ContSters303335 Buna ziua, Am si eu o intrebare in legatura cu partile comune ale unui bloc. -subsolul blocului daca nu este prevazut cu boxe dar o parte din ... (vezi toată discuția)