Buna ziua, nu am mai scris de mult... dar acum as dori sa va adresez o intrebare, ce tine de competente in Codul Muncii. Am lucrat intr-un magazin, de tip societate comerciala, circa 1an si 4 luni, cu 5 zile inainte am anuntat ca nu mai mai lucrez decat pana in data de 20 aprilie inclusiv anul curent, urmand sa fiu angajat din data de 21 aprilie in alta parte.Prima cerere am scris-o asa ultima zi de lucru fiind 20 aprilie, apoi Sefa de magazin mi-a impus sa scriu alta cererea de incetarea relatiilor de munca cu data de 16 aprilie cu toate ca in data de 17 aprilie am muncit program normal, iar pe 16 am fost libera. Eu am semnat-o. Cu toate ca nu trebuia. Tot ea in duminica, mi-a dat telefon sa vin sa semnez a 3 cerere zic eu "corecta", cu incetarea relatiilor de munca ultima zi de contract fiind 17 aprilie 2015. Toate bune si frumoase pana cand am luat Decizia in care e scris incetarea relatiilor de munca a salariatei cutare incepand cu data de 19.04.2015 si referatul sefei de magazin..., precum si acceptul conducerii in acest sens.
1. Ce inseamna referat? Si daca este valabil daca eu nu l-am vazut si nu l-am semnat?
2. Afecteaza cumva la cartea de munca?
3. Daca am lucrat pe 17.04.15,vineri si din 21.04.15 marti am alt contract de munca se socoate intrerupere la vechime?
4. Daca sefa mi-a vorbit urat, si mi-a zis ca mu imi mai plateste nimic, puteam s-o trag cumva la raspundere?
Multumesc anticipat pentru raspuns.
P.S. intr-un final am zis ca ma duc la ITM din orasul meu sa ma interesez de carte de munca... cand o fi...
1. Daca dvs ati solicitat cu data de 19.04, atunci incetarea nu poate fi facuta nici cu 17 , nici cu 20 si nici cu 21, intrucat nu exista acordul partilor.
Efectele acordului cu privire la încetarea contractului de muncă se vor produce la data realizării lui sau la data stabilită de părţi.
Asadar, incetarea c.i.m. trebuia facuta cu data de 19.04.2015.
2. Nu exista niciun text de lege care sa prevada ca incetarea unui c.i.m. se face in ziua urmatoare ultimei zile de munca sau ca ziua incetarii/inceperii activitatii trebuie sa fie zi lucratoare.
3. Art. 2553 C.civ.
(3) Cu toate acestea, dacă este vorba de un act ce trebuie îndeplinit într-un loc de muncă, termenul se va împlini la ora la care încetează programul normal de lucru. Dispoziţiile Art. 2556 rămân aplicabile.
nu stiu ce referat, ca nu l-am vazut niciodata, doar ca e scris in decizie de incetarea relatiilor de munca cu societatea comerciala, de asta si am adresat aici intrebarea, ca stiam ca mi se raspunde
Atata pot spune, ultima zi de contract e pe 17.04.15, iar pe 19.04.15 e incetarea relatiilor de munca cu acordul partilor, referatul fiind facut de sefa de magazin, eu nu l-am vazut referatul, doar ca e scris ca este pe decizie.
Perioada preaviz
Dadika
Buna dimineata. Va rog sa mă luminați în câteva aspecte...In cim scrie 8 ore lucru ,5 zile săptămână preaviz 20 zile..Ok până acum toate bune și ... (vezi toată discuția)
Buna ziua
cris2279
Avem o salariata al carei contract va inceta cu acordul partilor (art 55, lit.b): vineri ar trebui sa fie ultima ei zi, de luni are contract semnat in alta ... (vezi toată discuția)