craciunescu_1981 a scris:
Stati linistit ca faza cu plata pretului nu o verifica nimeni.
Va rog sa nu generalizati. Cei interesati de atacarea actului respectiv (de ex. fratii) vor verifica acest lucru daca apeleaza macar la un minim sfat juridic.
craciunescu_1981 a scris:
Eu nu prea cred ca oricine poate afla proprietarul unui imobil .
Cartile funciare sunt documente publice. Oricine poate solicita extras de carte funciara pentru informare. Si ca sa nu ma credeti pe cuvant, iata ce scrie in legea 7/1996 a cadastrului si publicitatii imobiliare:
Art. 68 - (1) Informaţiile referitoare la reţeaua geodezică naţională, hărţile oficiale, cadastrul general şi publicitatea imobiliară sunt informaţii publice şi reprezintă bun proprietate publică a statului şi sunt în administrarea Agenţiei Naţionale prin unităţile subordonate. Aceste informaţii se pot consulta şi sunt accesibile oricăror persoane fizice sau juridice contra cost, cu excepţia informaţiilor privind siguranţa naţională.
Nu inteleg la care lege va referiti stimata doamna. Cine a zis ca lipseste pretul care oricum este in functie de zona etc... si in functie de acest pret te costa actele notarile de o iei razna.
Nu ati inteles deloc ce am scris. Nu e vorba de prevederea pretului in contract, ci de lipsa platii lui efective. Adica tocmai ce spuneam mai sus prin dovada platii pretului.
Mesajul era pentru dumnealui
Ca raspuns dupa un citat din mesajul meu, nu?
si dupa cum am observat in dex cuvantul relatat mai sus nu are conotatie indecenta.
E randul meu sa spun ca nu cred ca va refereati la dulciurile turcesti.
mars on line a scris:
mie mi se pare un abuz ca,atunci cand un parinte proprietar vrea sa faca o gratificatie sau o vanzare in timpul vietii , sa fie atacata ulterior...(bla bla bla mostenitori rezervatari...)dar in timpul vietii daca unul din copii are grija de un parinte timp de 15 ani ,ingrijindu-l la pat si acordandu-i toate cele necesare,iar celalalt copil nefacand absolut nimic ,sa poate primi o cota egala din masa succesorala...asta cum e ?
Daca unul din mostenitori a avut mai multa grija, atunci poate invoca si dovedi acest lucru la impartirea mostenirii. Asta nu este un motiv sa ascundem un act juridic in altul, ci o chestiune de proba si de bun simt. Al mostenitorilor, desigur.
:offtopic: Postarea de mesaje consecutive este interzisa de regulamentul de postare. Puteti adauga ceva prin editarea mesajului deja postat. Multumesc.