avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 534 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... donatie sau cvc cu uzufruct ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

donatie sau cvc cu uzufruct ?

Pentru linistea mea ,ce e mai bine : act de donatie cu scutire de raport , sau cvc cu clauza de uzufruct ?datele problemei :eu (casatorit 1 copil) ,fratele meu (la fel) , tatal meu (necasatorit) .Tata vrea sa-mi lase casa parinteasca .Personal ma gandesc la donatie ,si ulterior sa nu particip la succesiune( sa nu ma declar succesor)...ce ma sfatuiti . Multumesc.
In orice caz eu va sugerez sa faceti cvc . Este foarte greu de atacat in instanta . Sa stiti ca oricum se moare de foame cu sau fara bun simt. Probabil daca fratele dumneavoastra avea bun simt nu va lasa de unu singur sa va ingrijiti tatal asa ca va sugerez acelasi bun simt care l-a avut si el...Bafta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cat costa actul notarial pentru o donatie? Alexei71 Alexei71 Buna dimineata. Sora mea a decedat anul trecut la 45 de ani. Au ramas mostenitori : mama, tatal, sotul, fratele doar dupa tata (eu) si un frate dupa ambii ... (vezi toată discuția)
Cum este mai bine cumparare sau donatie? ginutz_a ginutz_a Buna ziua! Tatal meu a cumparat un teren pe care eu imi construiesc acum casa. Vreau sa stiu cum trebuie procedat in cazul in care doresc sa pun totul pe ... (vezi toată discuția)
Testament sau cvc petrutjim petrutjim Buna ziua. Verisoara mea (vaduva si fara mostenitori) doreste sa imi lase apartamentul. A facut un testament initial in care am fost trecut eu si inca o ... (vezi toată discuția)